Την απόφαση της ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη με αφορμή με αυτά που έγραψε στο facebook για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λάβρος κατά Πολάκη

Οργισμένη ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, εξαιτίας της ανάρτησής του κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε πρόταση δυσπιστίας για το θέμα αυτό μετά το Πάσχα. Εξήγησε πως η στάση αυτή του Παύλου Πολάκη ήταν η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι.

Κατηγόρησε τον Κώστα Γαβρόγλου και την κυβέρνηση ότι δίνει τη χαριστική βολή στη δημόσια εκπαίδευση, δέχεται τροπολογίες, οι οποίες είναι ρουσφετολογικού χαρακτήρα και χαρακτήρισε εκτρωματικό το νομοσχέδιο Γαβρόγλου. «Διαλύετε ότι έχει μείνει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σημείωσε ότι δεν θα μιλήσει για την παιδεία σήμερα αλλά θα αναφερθεί στον «ανεκδιήγητο Πολάκη», όπως τον χαρακτήρισε ο οποίος μίλησε με απαράδεκτα υπονοούμενα για τον διορισμό του στο ΕΣΥ. «Είναι παράδειγμα προς μίμηση η προσωπική του διαδρομή», ανέφερε χαρακτηριστικά και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι είναι «ντροπή σας που τον στηρίζετε σιωπηλά».

«Ως εδώ» είπε ο κ. Μητσοτάκης σε ό, τι αφορά στον κ. Κιμπουρόπουλο, τονίζοντας πως τον γνώρισε προσωπικά πριν κάποιους μήνες και τόνισε ότι τίποτα δεν του χαρίστηκε. «Δεν έχει την ανάγκη μας», ανέφερε και πρόσθεσε πως η ελληνική κοινωνία έχει την ανάγκη του θετικού παραδείγματός του και αναφερόμενος στην στάση Πολάκη υποστήριξε πως είναι η σταγόνα, που ξεχειλίζει το ποτήρι, που «ξεπερνά τα στενά όρια της πολιτικής».

«Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και ποιότητας και ήθους στο δημόσιο διάλογο» ανέφερε το μεγαλύτερο διακύβευμα, που ξεπερνά τα οικονομικά προβλήματα και τον τρόπο λειτουργίας.
«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προανήγγειλε πως με το άρθρο 84, παρ. 2 και με το άρθρο 142 καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη. «Ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε όλοι σας, αν θέλουμε μια πραγματική Ελλάδα των πολλών ή μία Ελλάδα των Πολάκηδων».

«Ντιμπέιτ δεν θέλατε κ. Τσίπρα; Ντιμπέιτ θα έχετε και πάρτε και τον Πολάκη αγκαλιά` εξάλλου ένα και το αυτό είσθε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια συνεχίζεται.