Πρωταγωνιστές της παλιάς τρόικας στην Αθήνα

by news

Παλιοί γνώριμοι, από την εποχή του Grexit και της διαπραγμάτευσης των μνημονίων, θα βρεθούν στην Αθήνα για να δώσουν το παρόν τους, με φυσική παρουσία, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 

O πρώην πρόεδρος της Κομισιόν που έπαιξε σημαντικό ρόλο στις ισορροπίες μεταξύ Ελλάδας και τρόικας, ο JeanClaude Juncker, θα είναι στην Αθήνα στις 14 Μαΐου για να πάρει μέρος στο Συνέδριο, ενώ από την προηγούμενη ημέρα θα παρευρίσκονται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling, και ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού ΣυμβουλίουDonald Tusk.

Οι δρόμοι από το Ζάππειο Μέγαρο, όπου θα διεξαχθεί το Φόρουμ, μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και την Οδό Νίκης στο υπ. Οικονομικών, τούς είναι γνωστοί από την περίοδο των αξιολογήσεων.

Βέβαια, τώρα οι συνθήκες είναι διαφορετικές και για το λόγο αυτό θα είναι μαζί με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Pedro Sánchez, έναν ακόμη σύμμαχο του λεγόμενου ευρωπαϊκού νότου, και την Επίτροπο Margrethe Vestager. Θα έχει, λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε ποιους θα συναντήσουν και περισσότερο τι θα πουν.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα