“Αν είχα να μοιράσω 50 δισ. ευρώ θα έβγαινα πρωθυπουργός μέχρι να βαρεθώ” δήλωνε σε μια από τις συνεντεύξεις του ο Αλέξης Τσίπρας δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες εξαγοράζονται. Την Τετάρτη το βράδυ η εκπρόσωπός του δήλωσε ότι αν το κόμμα της χάσει “θα σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν παραπλανηθεί”.

Οι παραπάνω αναφορές δεν είναι οι μόνες αν υπολογίσει κανείς ο μέντορας του Αλέξη Τσίπρα, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, την επομένη της μεγάλης ήττας των ευροεκλογώ, είχε δηλώσει πως οι πολίτες “δεν κατάλαβαν τι έκαναν”. Βέβαια οι ίδιοι οι πολιτες φρόντισαν ενάμισι μήνα μετά να αποδείξουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι είχαν καταλάβει πολύ τι έκαναν αλλά και γιατί το έκαναν.

Το θέμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποτιμά ανοιχτά τους πολίτες. Όταν ο αρχηγός του προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις και όταν η εκπρόσωπος του κόμματος έρχεται να μιλήσει για παραπλανημένους πολίτες δείχνουν πως βλέπουν τους ψηφοφόρους και συνολικά τους κατοίκους αυτής της χώρας.

Αυτό βέβαια αποτελεί την επίσημη παραδοχή τους. Διότι ανεπίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ με όλα αυτά που κάνει και κυρίως με όλα αυτά που λέει υποτιμά καθημερινά τους πολίτες. Ειδικά τώρα στο δρόμο προς τις εκλογές.

Από τα δισεκατομμύρια που μοιράζει, τα δάνεια που χαρίζει και τις προσλήψεις μέχρι τα fake news Που διασπείρει, όπως για παράδειγμα αυτό με τη δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού, που είναι και το πιο πρόσφατο, αποδεικνύει την αντίληψη για τους πολιτες και τη νοημοσύνη τους. Κυρίως όμως για το πως επιλέγουν κυβερνήσεις.

Το τραγικό για την Κουμουνδούρου και την ηγεσία της είναι ότι οι πολίτες, οι έλληνες ψηφοφόροι, μέσα από τις δημοσκοπήσεις τους στέλνουν το ακριβώς αντίθετο μήνυμα. Δηλαδή να σταματήσουν αυτή την τακτική διότι δεν περνά. Οι παραστάσεις που στήνονται δεν κόβουν εισιτήρια.

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και όταν δυσφορούν με τη σημερινή κυβέρνηση δεν προσχωρούν κάν στο σκεπτικό μιας αρνητικής ψήφου που θα μπορούσε να εκφραστεί μεσω του ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΓ. Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τον Πρωθυπουργό πάντως αν μη τι άλλο δείχνουν πως η κεντρώα στροφή που επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας πέφτει στο κενό. Εκτός και αν στόχος είναι να προσεκλύσει τη μεσαία τάξη με αναφορές και αναλύσεις όπως αυτή για το ότι θα στεναχωρηθεί αν δεν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ αφού «το πρόγραμμα είναι τόσο καλό…»