Προσπαθούν να “φιμώσουν” τον Φρουζή για να καλύψουν τη σκευωρία της Novartis: Έργα και ημέραι ΣΥΡΙΖΑ!

107
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε απελπισία βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς αντιλαμβάνονται πλέον πως ο καιρός που θα αποκαλυφθεί η σκευωρία τους στην υπόθεση Novartis πλησιάζει.

Μετά τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή το απόγευμα της Πέμπτης όταν οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης τίναξαν στον αέρα την συνεδρίαση όπου είχε κληθεί ο Κωνσταντίνος Φρουζής, σημαντικός μάρτυρας, όλα δείχνουν πως στην Κουμουνδούρου θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να καθυστερήσουν όσο γίνεται τις διαδικασίες.

Είχε προηγηθεί το αίτημα του Δημήτρη Τσοβόλα προς την επιτροπή για την εξαίρεση τριών μελών, των Θανάση Πλεύρη, Κώστα Κυρανάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου, άλλη μια κίνηση που δείχνει πως στον ΣΥΡΙΖΑ «καίγονται» να κρατήσουν… τα στόματα κλειστά.

Οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης γνώριζαν καλά πως η εμφάνισή τους στην επιτροπή από την οποία έχουν εξαιρεθεί θα οδηγούσε σε αναβολή. Το είχε κάνει σαφές τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι θα ακολουθηθεί η νομιμότητα.

Ο Γιάννης Μπούγας επέλεξε να ακολουθήσει πιο μετριοπαθή στάση ενώ κάλλιστα ο θα μπορούσε να καλέσει την Φρουρά για να απομακρυνθούν δια της βίας οι δύο βουλευτές.

Αμέσως μετά το περιστατικό ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσε να κάνει δηλώσεις για να θολώσει τα νερά κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καλύπτει τον κ. Φρουζή. «Ο πρόεδρος της επιτροπής, επιικαλούμενος μια ανυπόστατη απόφαση, αρνήθηκε να κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη στα κοινοβουλευτικά χρονικά, προφανώς αντισυνταγματική και πραξικοπηματική, με ένα και μοναδικό στόχο: να μην εξεταστεί για άλλη μια φορά ένας από τους κύριους μάρτυρες της υπόθεσης NOVARTIS, ο κ. Φρουζής», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αυτό που δεν είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι πως αν ήθελε να καταθέσει ο Κ. Φρουζής αρκούσε να μην προχωρήσει σε πολιτικούς τραμπουκισμούς εμφανιζόμενος στην επιτροπή με τον Παύλο Πολάκη. Η αναφορά του δε σε «ανυπόστατη απόφαση» είναι τουλάχιστον αστεία από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει την αρμοδιότητα της επιτροπής να εξαιρεί μέλη της μετά το αίτημα Παπαγγελόπουλου.

Αν δε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο σίγουροι πως η εξαίρεση των δύο βουλευτών είναι παράνομη δεν έχουν παρά να τους αντικαταστήσουν για να διευκολύνουν τις διαδικασίες και να δικαιωθούν εν τέλει από δικαστικό συμβούλιο, όπως είπε και ο Δημήτρης Τσοβόλας. Γνωρίζουν όμως πως η εξαίρεσή τους είναι καθόλα νόμιμη.

Ας σημειωθεί τέλος πως εφόσον οι δύο βουλευτές επιλέξουν να εμφανιστούν και στην επόμενη συνεδρίαση την προσεχή Τρίτη τότε και πάλι θα αναβληθεί. Επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν πως η υπόθεση Novartis δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια πολιτική σκευωρία με στόχο την πολιτική δολοφονία των αντιπάλων του Αλέξη Τσίπρα.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr