Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών προσέφυγαν έξι ναυταθλητικά σωματεία τα οποία ζητούν τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού «Φρέσκος Άνεμος», «με υπευθυνότητα και τόλμη έξι ιστορικά ναυταθλητικά σωματεία, ζήτησαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Κύριο στόχο είχε, το διορισμό προσωρινής διοίκησης, για την διασφάλιση της εγκυρότητας των αρχαιρεσιών και την αποφυγή νομικών ενεργειών μετά την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Φρέσκος Άνεμος είναι ήδη ξεκάθαρα πρωτοπόρος και γι’ αυτό προκαλεί πανικό σε όσους έχουν γαντζωθεί στις καρέκλες τους, χωρίς να νοιάζονται για το παρόν των αθλητών και το μέλλον της ιστιοπλοΐας.

Συνεχίζουμε με  περισσότερη διάθεση και ζήλο, για να φυσήξει φρέσκος άνεμος στα πανιά των Ελλήνων αθλητών, που τόσα έχουν τραβήξει εδώ και χρόνια, από την απερχόμενη διοίκηση της ΕΙΟ.

Από την πρώτη στιγμή με υπευθυνότητα εκφράσαμε τις θέσεις μας, με καθαρά λόγια, αποφεύγοντας την παραπληροφόρηση και τις ανακρίβειες.

Χωρίς υπεκφυγές!

Χωρίς δεύτερες σκέψεις!

Με μοναδικό κίνητρο την πρόοδο της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας, που επί της σημερινής διοίκησης, παρά τις επιτυχίες, την ποιότητα, το ταλέντο, την αφοσίωση και την σκληρή δουλειά των Ελλήνων ιστιοπλόων και των σωματείων τους, έχασε ως άθλημα τη λάμψη του.

Επειδή έφυγε από το φως και διοικητικά έμεινε στο σκοτάδι.

Επειδή βρέθηκε να αποτελεί το κεντρικό θέμα αρνητικών συζητήσεων σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Είναι ξεκάθαρο πως συνεχίζουμε τον τίμιο αγώνα μας για να μπορέσει επιτέλους το άθλημά μας, να ανασάνει.

Είμαστε εδώ, εγγυητές, για να πάψει το άθλημά μας να γίνεται περίγελος με ανακριβείς διαδικτυακές αναρτήσεις και συμπεριφορές με ύφος και λέξεις που δεν συνάδουν ούτε με την ευγένεια, ούτε με την ανθρωπιά αλλά και ούτε με τις αξίες που πρεσβεύει ο Αθλητισμός.

Συνεχίζουμε απτόητοι!

Βγαίνουμε νικητές!

Φέρνουμε φρέσκο άνεμο στην ιστιοπλοΐα!».