Οι πανδημίες που κατά καιρούς έχουν πλήξει την ανθρωπότητα διαρκούν μερικούς μήνες, κάποτε και μερικά χρόνια, φεύγουν αφήνοντας πίσω τους μερικές χιλιάδες θύματα και στη συνέχεια ανακαλύπτεται το εμβόλιο και ο ιός τίθεται υπό έλεγχο.

Από τον μόνο ιό που νοσούν οι άνθρωποι, είτε γιατί το θέλουν είτε γιατί ανήκουν στις «ευπαθείς» ομάδες, είναι ο «ιός» της Αριστεράς. Ασφαλώς δεν μιλάμε πλέον για πανδημία, κάτι σαν την Σοβιετική Ένωση, αλλά για επιδημία μια και τα «κρούσματα» εντοπίζονται σε χώρες όπως η δική μας, η γειτονική Ιταλία και η Ισπανία.

Κατά κύριο λόγο, γιατί μεταλλάξεις του συναντά κανείς και σε άλλες χώρες. Τον δικό μας «ιό» τον περάσαμε και κράτησε 4,5 χρόνια. Στην Ισπανία τον βιώνουν ταυτόχρονα με τους Ποδέμος στην κυβέρνηση και τον Covid-19, ενώ στην Ιταλία δεν τους έφτανε ο χαμός με τους χιλιάδες νεκρούς, έχουν και τους σοσιαλιστές του Δημοκρατικού Κόμματος (ο Ρέντσι άργησε αλλά το κατάλαβε και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια) που εισηγήθηκε την θέσπιση κωρονοφόρου (Covid-tax).

Βέβαια εκεί υπάρχουν ισχυρά αντισώματα και η πρόταση δεν αποδοκιμάστηκε μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από τον κυβερνητικό τους εταίρο. Ηθικό δίδαγμα: Κρατάτε αποστάσεις…

 Ο ιός