Προκαλέι για ακόμη μία φορά ο Ομέρ Τσελίκ καθώς μετά από συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, προέβη σε δηλώσεις για τα τρέχοντα θέματα πολιτικής και επανήλθε στο θέμα των επαναπροωθήσεων, κατηγορώντας όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και το Ευρωκοινοβούλιο.

Οι δηλώσεις επίθεση σε Ελλάδα και ΕΕ

«Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε η Ελλάδα στο Αιγαίο είναι ατελείωτα, παρά τις κάθε είδους προειδοποιήσεις. Συνεχίζουν να σπρώχνουν ανθρώπους προς το θάνατο, που χάνονται στα νερά της Μεσογείου. Όταν κοιτάζουμε τα τελευταία στοιχεία, το 2000, 2021 και 2022 η ελληνική ακτοφυλακή απώθησε 46.000 μετανάστες από το Αιγαίο σε 1671 περιπτώσεις, δηλαδή έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή 46.000 ανθρώπων. Φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στην Ευρώπη που εν γνώσει της παίρνει μέρος σε αυτές τις ενέργειες και ταυτόχρονα αγνοεί αυτές τις ενέργειες, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Frontex. Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από κοινού από την ελληνική ακτοφυλακή εμπίπτουν στο πεδίο των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας» σημείωσε ο Τσελίκ.

Σύγκριση Ελλάδας με DAESH

Παράλληλα, δεν δίστασε να παρομοιάσει την Ελλάδα με το Ισλαμικό Κράτος (DAESH) υπογραμμίζοντας ότι: «Όσον αφορά την Ελλάδα, έχουμε επικυρώσει την προειδοποίησή μας για αυτά τα ιστορικά αντικείμενα. Kάναμε δήλωση τελευταία… Αυτό που κάνουν στο Συγκρότημα Murat Reis στη Ρόδο είναι ασέβεια. Και το πιο σημαντικό, δυστυχώς, χρησιμοποιούν κάποιες ύπουλες μεθόδους όπως το να πετούν συστηματικά σκυλοτροφές στα νεκροταφεία μας, να συγκεντρώνουν τα σκυλιά εκεί και να καταστρέφουν έτσι τα μαρτύριά μας. Καλούμε την Ελλάδα να σεβαστεί τα μαρτύριά μας, τους ιστορικούς τόπους, τα κέντρα πνευματικότητας – που είναι η κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας. Δηλαδή, σε τι διαφέρουν αυτοί από αυτό που έκανε(κάνει) η DEASH στη Μέση Ανατολή; Και η DEASH έτσι καταστρέφει αυτά τα ιστορικά έργα. Βλέπετε, οι αρχές σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα δείχνουν την ίδια στάση.Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τα βάλει τέλος σε αυτά. Βαρβαρότητα όπως η καταστροφή ιστορικών αντικειμένων στη μέση της Ευρώπης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.»