Για μια ακόμα φορά οι Τούρκοι προβαίνουν σε χυδαιότητες κατά της ελληνικής ιστορίας. Μετά τις ασύστολες δηλώσεις πολιτικών της Τουρκίας, σειρά πήραν τα Μέσα Ενημέρωσης τα οποία επί της ουσίας είναι Μέσα Παραπληρόφορησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Κατάπτυστο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah παραποιεί την αλήθεια για τα γεγονότα της ελληνικής επανάστασης του 1821 και τη μικρασιατική καταστροφή του 1922 εμπλέκοντας μάλιστα και το ρόλο (τότε και τώρα) της Δύσης, ενώ δεν παραλείπει να κάνει λόγο και για τη γενοκτονία των Αρμενίων την οποία δεν παραδέχεται.

Έχοντας τίτλο «5,5 εκατομμύρια Τούρκοι και μουσουλμάνοι σφαγιάστηκαν στα οθωμανικά εδάφη», προσπαθεί πάλι να δημιουργήσει κλίμα εναντίον της Ελλάδας.

Για το συγκεκριμένο έντυπο φαίνονται άγνωστες οι σφαγές Ελλήνων (ανάμεσά τους και αμάχων) της περιόδου του απελευθερωτικού αγώνα και της αντίστοιχης στη Μικρά Ασία έναν αιώνα μετά.

Θεωρεί ότι καταστροφές υπέστησαν μόνο οι Τούρκοι.

Το κείμενο της εν λόγω εφημερίδας αναφέρει:

«Η Δύση χτυπώντας τους χτες στην πλάτη και στέλνοντάς τους στην Ανατολία, υποκινεί και σήμερα τους Έλληνες εναντίον της Τουρκίας. Η Δύση, που επιβάλλει τα αρμενικά ψέματα στα κοινοβούλιά της ως “Γενοκτονία”, αγνοεί τις αρμενικές και ελληνικές φρικαλεότητες στην ιστορία.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ιστορικό Τζάστιν ΜακΚάρθι, 5,5 εκατομμύρια Τούρκοι και Μουσουλμάνοι σφαγιάστηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους την περίοδο που ξεκίνησε με την εξέγερση του Μοριά και κράτησε μέχρι το 1922, όταν οι Έλληνες πετάχτηκαν στη θάλασσα.

Παρά τον Τουντς Σογές (νυν δήμαρχος Σμύρνης, μέλος της κεμαλικής αντιπολίτευσης) και άλλους υποστηρικτές του CHP, που θεωρούν κατόρθωμα να μιλούν εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά δεν είπαν λέξη στον εισβολέα Έλληνα, οι πληροφορίες και τα έγγραφα στα αρχεία περιέχουν όλα τα γεγονότα.

Οι Τούρκοι και οι Μουσουλμάνοι υπέφεραν πολλά στα 101 χρόνια που πέρασαν από την πελοποννησιακή Εξέγερση των Ελλήνων του 1821 έως το 1922, όταν οι Έλληνες ρίχτηκαν στη θάλασσα στις 9 Σεπτεμβρίου. Ανυπεράσπιστοι άνθρωποι σφαγιάστηκαν, γυναίκες βιάστηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έπρεπε να διωχθούν από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό καθηγητή ιστορίας Τζάστιν ΜακΚάρθι, 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν στα Βαλκάνια, τον Καύκασο και την Ανατολία.

Κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, 25.000 μουσουλμάνοι (40.000 σύμφωνα με ορισμένες πηγές) έχασαν τη ζωή τους. 10.000 άνθρωποι έπρεπε να μεταναστεύσουν.

Κατά τη διάρκεια της εξορίας της Κριμαίας, 75 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 300 χιλιάδες άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους. 400 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Εξορία του Καυκάσου, 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες άνθρωποι μετανάστευσαν. Το 1877-1878, 260 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βουλγαρία, 515.000 άνθρωποι έγιναν πρόσφυγες.

Στον Ανατολικό Πόλεμο του 1877-1878, 70.000 άνθρωποι μετανάστευσαν.

Κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, 1 εκατομμύριο 450 χιλιάδες μουσουλμάνοι έχασαν τη ζωή τους και 410 χιλιάδες άνθρωποι μετανάστευσαν.

Μεταξύ 1914-1921, 1 εκατομμύριο 190 χιλιάδες ζωές χάθηκαν στην Ανατολική Ανατολία, 900 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. 1914-1921 410.000 μουσουλμάνοι έχασαν τη ζωή τους στον Καύκασο, 270 χιλιάδες άνθρωποι μετανάστευσαν.

Μεταξύ 1914 και 1922, 1 εκατομμύριο 250 χιλιάδες ζωές χάθηκαν στη Δυτική Ανατολία και 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες άνθρωποι χρειάστηκε να μεταναστεύσουν σε άλλα μέρη της Ανατολίας.

Όταν τελείωσαν οι πόλεμοι, οι μουσουλμανικές κοινότητες που ζούσαν σε μια περιοχή τόσο μεγάλη όσο ολόκληρη η Δυτική Ευρώπη είχαν αραιώσει ή εξοντωθεί.

Οι υπέροχες τουρκικές κοινότητες των Βαλκανίων μειώθηκαν σε πολύ μικρό ποσοστό του προηγούμενου αριθμού τους. Κιρκάσιοι, Λαζοί, Αμπχάζοι και Τούρκοι, καθώς και πολλές άλλες μικρές μουσουλμανικές ομάδες, εκδιώχθηκαν βίαια από τον Καύκασο. Η Ανατολία, η μόνη περιοχή όπου νίκησαν οι Τούρκοι, είχε αλλάξει τελείως. Οι χριστιανικές μειονότητες είχαν φύγει και τα δυτικά και ανατολικά της Ανατολίας ήταν σχεδόν ερειπωμένα. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία.

Αν και ο δήμαρχος Τουντς Σογέρ και οι υποστηρικτές του CHP φτάνουν στο σημείο να χαρακτηρίζουν τον Οθωμανό σουλτάνο ως προδότη αγνοώντας την ελληνική κατοχή, οι σελίδες της ιστορίας αποκαλύπτουν τα γεγονότα με όλη τους τη γύμνια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του αρχείου, οι ένδοξοι αξιωματικοί του Οθωμανικού Στρατού οργανώνουν προσωπικά την αντίσταση κατά των ελληνικών δυνάμεων. Ενώ ο ηρωικός μας στρατός υπό την ηγεσία του Ατατούρκ διώχνει τους εισβολείς από την Ανατολία, η Δημοκρατία της Τουρκίας, η οποία είναι καταφύγιο για τους καταπιεσμένους σε όλο τον κόσμο, ανατέλλει σαν τον ήλιο πάνω από την πολιτική ιστορία του κόσμου».

Τι άλλο θα υποστηρίξουν πια;