Σφοδρή επίθεση κατά του ισραηλινού πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος κατηγόρησε τον Νετανιάχου που αμύνεται απέναντι στους τρομοκράτες της Χαμάς ότι κάνει ότι έκανα οι Ναζι και ότι έχει νοοτροπία ίδια με εκείνη του ISIS.

«Η κυβέρνηση του Νετανιάχου κάνει αυτή τη στιγμή αυτό που έκαναν οι Ναζί. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση Νετανιάχου είναι το ίδιο που έκαναν και οι Ναζί. Ο πρόεδρός μας θα αρχίσει μια νέα διπλωματική επίθεση τις επόμενες ημέρες. Ας ελπίσουμε ότι οι προσπάθειες να διασφαλιστεί η κατάπαυση του πυρός και η λύση δύο κρατών συνεχίζονται», δήλωσε αρχικά ο Ομέρ Τσελίκ και εν συνεχεία υποστήριξε ότι «η νοοτροπία του Νετανιάχου δεν διαφέρει από τη νοοτροπία του ISIS».

Μάλιστα, πήγε ένα βήμα παραπέρα κατηγορώντας τον ότι «δολοφονεί γυναίκες και παιδιά» και ισχυρίστηκε ότι «προσπαθούν με κάποιο τρόπο να ποινικοποιήσουν όλους όσοι αντιτίθενται σε αυτήν την κατοχή, την επιθετικότητα και τις γενοκτονικές δραστηριότητες» για να διαμηνύσει ακολούθως πως «η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε αυτό».

Ο ίδιος επανέλαβε την επιδίωξη της Τουρκίας να καταστεί εγγυήτρια δύναμη στη Γάζα, σε μια λύση που θα οδηγήσει στην πλήρη κατάπαυση του πυρός.