Ο διεθνής Νορβηγός επιθετικός γράφει ιστορία στην Premier League (και όχι μόνο), αφού ήδη έχει πετύχει 9 γκολ στους 5 πρώτους αγώνες του με τη Μάντσεστερ Σίτι ξεπερνώντας τους Σέρχιο Αγκουέρο και Μίκι Κουίν που είχαν έκαστος από 8 τέρματα.

Ο παλαίμαχος επιθετικός του ΠΑΟΚ, αστειεύτηκε για το ρεκόρ του στην Premier League, το οποίο καταρρίφθηκε από τον Έρλινγκ Χάαλαντ τονίζοντας πως ο Σκανδιναβός δεν είναι καλύτερος από εκείνον, όμως έχει την ίδια δίψα, που είχε κι αυτός.

Συγκεκριμένα ο Άγγλος δήλωσε αστειευόμενος στην Daily Mail τα ακόλουθα:

«Δεν είναι ακόμα καλύτερος από μένα. Δεν είμαι από αυτούς τους τύπους που λένε, “το ρεκόρ μου είναι εκεί για να σπάσει. Δεν ήθελα να σπάσει. Είμαι περήφανος για αυτά τα ρεκόρ.

Σημείωσα επίσης 10 γκολ στα πρώτα 6 παιχνίδια μου. Πρέπει να προσπαθήσει να νικήσει την Άστον Βίλα. Θα τηλεφωνήσω στον Στίβεν Τζέραρντ και θα του πω να βάλει ένα χάπι ύπνου στο τσάι του πριν από την αναμέτρηση.

Έχει την ίδια πείνα, όπως κι εγώ. Είναι αυτή η επιθυμία να μπεις στη μεγάλη περιοχή και να σκοράρεις με οποιονδήποτε τρόπο γκολ και να είσαι περήφανος για αυτό. Μερικοί επιθετικοί σχεδόν δεν πανηγυρίζουν, αλλά αυτό το παιδί λατρεύει να σκοράρει.

Είναι δυνατός, στιβαρός, γρήγορος, καταλαβαίνει τα κανάλια. Δεν ήμουν από τους λάτρεις των καναλιών, για αυτό, ήμουν περισσότερο λαθροκυνηγός. Αλλά αυτό που μου αρέσει στον Χάαλαντ είναι ότι είναι παίκτης της παλιάς σχολής. Μένει στην περιοχή και καραδοκεί για να “χτυπήσει”».