Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί για το τρομοκρατικό δίκτυο που αποκαλύφθηκε στην Αθήνα μετά την απολογία τους στον ανακριτή.

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά την απολογία τους ενώπιον του 3ου ανακριτή οι δυο κατηγορούμενοι ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, Πακιστανικής καταγωγής.

Οι δύο νεαροί, οι οποίοι φέρονται απολογούμενοι να αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση, σύμφωνα με την κατηγορία ετοίμαζαν «τυφλό» χτύπημα με στόχο εβραϊκό εστιατόριο που λειτουργούσε και ως συναγωγή στου Ψυρρή. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της δικογραφίας, φέρονται να στρατολογήθηκαν με την υπόσχεση χιλιάδων ευρώ για ανθρώπινη απώλεια, από κλάδο των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης».

Οι επαφές

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στα κινητά τηλέφωνα των 10 ατόμων που κρατούνται δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάσυρση δεδομένων και οι μεταφράσεις μηνυμάτων, που είναι στη διάλεκτο ουρντού. Σημειώνεται ότι έχει ανακτηθεί και μεταφραστεί μόνο ένα μέρος των 1.000 συνομιλιών που είχε ο 27χρονος Χαϊντέρ με τον καθοδηγητή στο Ιράν. Σε περίπτωση που η ηλεκτρονική έρευνα αναδείξει στοιχεία επαφών τους με τον 30χρονο καθοδηγητή στο Ιράν ή πιθανής συμμετοχής τους στην σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση θα συλληφθούν και αυτοί.

Συλληφθέντες και προσαχθέντες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να είναι από τα ίδια ή γειτονικά χωριά στο Πακιστάν και κάποιοι από αυτούς είχαν φιλικές σχέσεις. Ο 30χρονος καθοδηγητής, αλλά και οι δύο συλληφθέντες κατάγονται από την περιοχή Σαρκόντα του Πακιστάν και γνωρίζονταν πριν αυτοί έρθουν στην Ελλάδα. Ο καθοδηγητής έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονίες, ο πατέρας του κρατείται στις φυλακές του Πακιστάν για ανθρωποκτονία, ενώ ο αδελφός του επίσης για άλλα βαριά αδικήματα.