Ο βασιλιάς Αμπντάλα Β' της Ιορδανίας προειδοποίησε σήμερα τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν για "τις καταστροφικές επιπτώσεις" της συνέχισης των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού.

Ο μονάρχης τόνισε εξάλλου στον Μπλίνκεν, ο οποίος βρίσκεται στην Ιορδανία στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ώστε να πιέσει το Ισραήλ να συμφωνήσει σε άμεση εκεχειρία στη Γάζα, πρόσθετε η ανακοίνωση.

Αυτό την ώρα που Ισραηλινός πολίτης δέχθηκε πυροβολισμούς και σκοτώθηκε στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, σε μια περιοχή που είναι θέατρο αιματηρών συγκρούσεων οι οποίες έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες και κυρίως μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ισραηλινός "σκοτώθηκε κοντά στο σταυροδρόμι της βρετανικής αστυνομίας" βόρεια της Ραμάλα, διευκρίνισε ο στρατός, ενώ πρόσθεσε ότι η αστυνομία αναζητά τον δράστη.