Πρόεδρος της Πορτογαλίας με 61.6% ο Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα!

by MANIFESTO

Ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας Μαρσέλο ντε Σόουζα επανεξελέγη στις χθεσινές εκλογές στην Πορτογαλία με ποσοστό ρεκόρ 61.6%.

Ο Μαρσέλο Ρεμπέρο, ηλικίας 72 χρονών διέψευσε όσους είχαν πιστέψει ότι θα… πήγαινε στη σύνταξη. Οχι μόνο αλλά ακολουθώντας την προσφιλή εργασία του στην ξενάγηση του τηλεοπτικού κοινού στην κεντρική αγορά ως δημοσιογράφος, κέρδισε την επανεκλογή του με ρεκόρ ψήφων. Κάτι που απέτρεψε την επιστροφή στις κάλπες όπως την πρώτη του υποψηφιότητα!

Αντίπαλος του η Ευρωβουλευτής Γκόμεζ με επιρροή στις αφρικανικές χώρες και το σοσιαλιστικό χώρο που δεν κατάφερε να απειλήσει τον Μαρσέλο κυρίως, όπως δήλωσε δεν είχε χρόνο για μια δυναμική εκστρατεία!

Ο Μαρσέλο όπως αναφέρει ο βιογράφος του Βίτορ Μάτος “η υποψηφιότητα του προέδρου χαρακτηρίστηκε πιο εύκολη από ότι αναμενότανε γιατί τα 10 εκατομμύρια των πολιτών του φωνάζοντας τον απλά” ο δικός μας Μαρσέλο” έφεραν κοντά τους ένα φίλο και όχι έναν πολιτικό”!.

Συντηρητικός ο Πρόεδρος της πορτογαλικής δημοκρατίας τακτικά κατεβαίνει ανάμεσα στο λαό ερωτώντας για τα προβλήματα τής καθημερινότητας τους τα οποία σε μεγάλο βαθμό τα υλοποιεί μέσω της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Αντόνιο Κόστα.

Η Αννα Γκόμεζ  συγκέντρωσε 12.24% έναντι 11.9% τού ακροδεξιού Αντρέ Βεντούρα.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι η προσέλευση στις κάλπες έφθασε στο 37% έναντι 53% του 2011 των προηγούμενων εκλογών για την προεδρία! Ο λόγος ήταν η πανδημία του κορονοιού19 που δεν επέτρεψε μεγάλη προσέλευση στα εκλογικά κέντρα. Όπως επίσης ότι αυτή τη φορά ή ψηφοφορία έγινε σε μια ημέρα και χωρίς την επιστολική ψήφο!

Αυτό δεν στερεί από τον επανεκλεγέντα πρόεδρο της Δημοκρατίας την θριαμβευτική πορεία του και την παρουσία του στον πολιτικό στίβο.

Αντίθετα αγαπητός και προσιτός στον κόσμο ο Μαρσέλο ελπίζει σε μεγαλύτερα βήματα προόδου της πατρίδας του καθώς ο Αντόνιο Κόστα θα βρεθεί σύντομα στην υλοποίηση του προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η ανάληψη της εξάμηνης προεδρίας της ΕΕ βοήθησε σημαντικά και στην εκλογή του Μαρσέλο ντε Σόουζα Ριμπέρο!

Μανώλης Μαυρομμάτης

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα