Πρόεδροι Βουλής Κύπρου-Λιβύης: Προτεραιότητα η ειρήνη στη Μεσόγειο

by Achilles

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν στην Λάρνακα οι Πρόεδροι της Βουλής της Κύπρου και της Λιβύης, Δημήτρης Συλλούρης και Αγκίλα Σαλλέχ, αντίστοιχα.

Οι δύο άνδρες υπογράμμισαν τις καλές σχέσεις των δύο χωρών και επαναβεβαίωσαν την προσήλωση Κύπρου και Λιβύης στις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου, περιλαμβανομένης της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Τονίζουν, επίσης, ότι προτεραιότητα των δύο Κοινοβουλίων είναι η εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου.

Η κοινή ανακοίνωσή τους

«Κατά τη σημερινή μας συνάντηση, συζητήσαμε θέματα αμοιβαίου και ευρύτερου ενδιαφέροντος και συμφωνήσαμε στα ακόλουθα:- Υπογραμμίσαμε τις παραδοσιακά καλές σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Λιβύης καθώς και την παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δύο χωρών. –Επαναβεβαιώσαμε την προσήλωση των δύο Κοινοβουλίων στις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου περιλαμβανομένης της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας –έχουμε ως προτεραιότητα την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου».

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αγκίλα Σαλέχ θα έχει συνάντηση και με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα