Προανάκριση για τις ανατροπές γέρικων αλόγων σε γκρεμούς στην Πάρνηθα διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φυλής. Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό η αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φυλής, από κοινού με υπαλλήλους του Δήμου Φυλής, της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής και του Δασαρχείου Πάρνηθας μετέβησαν στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας, προκειμένου να εξακριβώσουν το μέγεθος του προβλήματος, που κατήγγειλαν φιλοζωικές οργανώσεις.

Οι υπηρεσίες κατάφεραν και εντόπισαν τελικά δύο νεκρά άλογα σε χαράδρα βάθους περίπου 100 μέτρων και επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες φιλόζωικών σωματείων γι αυτή την αποτρόπαια ενέργεια. Για το περιστατικό και την εξέλιξη των ερευνών ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Προστασίας Ζώων.

Την τραγική αποκάλυψη έκανε ο φιλόζωος Γιώργος Ψυχάρης, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες στη Δυτική Πάρνηθα, σε ένα απόκρημνο σημείο αντίκρισε δύο νεκρά άλογα. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό «ξεφορτώματος αχρήστων αλόγων». Προφανώς εξήγησε τα άλογα δεν είχαν πάει στο σημείο εκείνο για αναζήτηση τροφής και εξετάζεται πλέον αν κάποιοι ή κάποιος άφησαν τα άλογα εκεί προκειμένου να οδηγηθούν στο θάνατο, όπως και συνέβη.

Ο κ. Ψυχάρης ανήρτησε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζοντας ότι το πιθανότερο είναι ότι τα ζώα τα πετάνε ζωντανά (γέρικα, άρρωστα) αφού είναι πιο βολικό να τα μεταφέρουν με αυτόν τον τρόπο στο σημείο. «Tα δύο ζώα άσχημα τραυματισμένα από τη πτώση θα προσπάθησαν πιθανόν να ανέβουν ή να κατέβουν αλλά πολύ σύντομα τα εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους και πέθαναν βασανιστικά», ανέφερε.