Πρεμιέρα κάνει σήμερα στην Αθήνα στο υπουργείο Εξωτερικών η διαδικασία του πολιτικού διαλόγου Ελλάδας-Τουρκίας. Οι συνομιλίες διεξάγονται αυτή την ώρα μεταξύ της υφυπουργού Εξωτερικών πρέσβεως Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου και του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών πρέσβεως Μπουράκ Ακτσαπάρ.

Αντικείμενο των συνομιλιών αποτελούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Φραγκογιάννη με τον κ. Ακτσαπάρ με αντικείμενο τη θετική ατζέντα συνεργασίας για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας στο εμπόριο την οικονομία την ενέργεια, τις μεταφορές, την υγεία και το περιβάλλον.

Το κλίμα της συνάντησης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ήταν καλό και συζητήθηκαν σε εποικοδομητικό κλίμα όλα τα ζητήματα της θετικής ατζέντας.

Υπενθυμίζεται ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν συμφωνήσει να συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) στις 7 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονίκη.