Που ήταν ο Κατρούγκαλος όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ευτέλιζε το θεσμό του ΠτΔ;

124
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Τα ύστερα του κόσμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για

«Ευτελισμό του θεσμού» και «παραβίαση της κατεύθυνσης της Αναθεωρητικής Βουλής και του πνεύματος του Συντάγματος», χαρακτήρισε ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος όσα είπε ο πρωθυπουργός για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Καλώς τα παιδιά!

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μάλιστα ο Γιώργος Κατρούγκαλος που συμμετείχε σε όλες τις θεσμικές εκτροπές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε για να πει κι αυτός κάτι. Και τι βρήκε να πει; Ότι ο Πρωθυπουργός ευτελίζει το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας γιατί, άκουσον άκουσον, προανήγγειλε ότι ο επόμενος Πρόεδρος θα εκλεγεί από 151 βουλευτές.

Βλέπετε ο κ. Κατρούγκαλος δεν τους έκανε τη χάρη να ρίξουν την κυβέρνηση του, όπως έκαναν(αυτοί που σέβονται τους θεσμούς) όταν έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά. Κατά τον κ. Κατρούγκαλο ο Μητσοτάκης ευτελίζει το θεσμό του Προέδρου γιατί αποσυνέδεσε στη συζήτηση που έγινε στη συζήτηση για την αναθεώρηση(με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) την εκλογή Προέδρου από την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ενώ ο Τσίπρας που χρησιμοποίησε το θεσμό για να ρίξει την κυβέρνηση, το έκανε σεβόμενος το Σύνταγμα και τη λαϊκή βούληση!

Και το πιο ωραίο: Είπε ο κ. Κατρούγκαλος ότι ο Πρόεδρος πρέπει να εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες και όχι μόνο την εκάστοτε πλειοψηφία. Μα αυτό προτίθεται να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακριβώς αυτό που δεν έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η αλήθεια είναι τους την έφερε ο Μητσοτάκης ως πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ως Πρωθυπουργός τους αφαιρεί το πλεονέκτημα που είχαν για να εκβιάζουν. Κι αυτό τους “πονάει”.

Όχι γιατί νοιάζονται για το Σύνταγμα, το οποίο είχαν κάνει σουρωτήρι, αλλά γιατί δεν τους βγαίνει το σενάριο της “δεξιάς” παρένθεσης. Περαστικά κ. Κατρούγκαλε και να μας γράφετε…

Easy Writer

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr