Το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στις «αποκαλύψεις» Φουρθιώτη, υιοθετώντας και μεταφέροντας στη Βουλή τους ισχυρισμούς ενός υπόδικου, δεν έμεινε ασχολίαστο από τον πρωθυπουργό.

«Αφιερώσατε το ένα τρίτο της ομιλίας σας για τον κ. Φρουθιώτη, Φουρθιώτη; Το ένα τρίτο της ομιλίας σας. Πήρατε αγκαλιά έναν υπόδικο ο οποίος μεγαλούργησε επί δικών σας ημερών και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη επί των δικών μας ημερών. Αναρωτιέμαι αν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με αυτή την επιλογή σας. Γι’ αυτό την κάνατε τελικά αυτή την πρόταση δυσπιστίας. Για αυτό την κάνατε, ε; Για τον κ. Φουρθιώτη, έτσι δεν είναι; Είναι τόσο σημαντικός ο κ. Φουρθιώτης στο πολιτικό στερέωμα. Θα μιλήσουμε σε λίγο για το βούρκο.

Βρήκα ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο κ. Φουρθιώτης είναι τόσο σημαντικός στον πολιτικό διάλογο που κανένας άλλος αρχηγός της αντιπολίτευσης ο οποίος πήρε το λόγο δεν έκανε ούτε μια αναφορά σε αυτόν. Κανείς, μόνο εσείς, στο ένα τρίτο της ομιλίας σας. Πόσο πιο χαμηλά, κ. Τσίπρα, θα πέσετε; Πόσο πιο απελπισμένος θα γίνετε;» διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του.