Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν τρένο που ταξίδευε από το λιμάνι Καράτσι του Νότιου Πακιστάν προς το Αμποταμπάντ εκτροχιάστηκε στην πόλη Ναουαμπσάχ στην επαρχία Σιντ, σύμφωνα με τον υπουργό Σιδηροδρόμων της χώρας.

«Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο δυστύχημα», είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Σιδηροδρόμων Khawaja Saad Rafique. «Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, 28 επιβάτες έχουν σκοτωθεί και πολλοί είναι τραυματίες», όπως μεταδίδει το Al Jazeera.

«Θα ήταν πρόωρο να μιλήσουμε για την αιτία του δυστυχήματος, η οποία θα μπορούσε να είναι μηχανική βλάβη ή τρομοκρατική ενέργεια», είπε ο Ραφίκ.

Περίπου 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο δυστύχημα, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων dpa ο Μουκαράμπ Χαν, ένας τοπικός αστυνομικός από την περιοχή Σανγκάρ της Σιντ.

Τα δυστυχήματα στο παλιό σιδηροδρομικό δίκτυο του Πακιστάν είναι συνηθισμένα, ενώ διαδοχικές κυβερνήσεις κατά τα τελευταία χρόνια έχουν προσπαθήσει να διασφαλίσουν τα απαραίτητα οικονομικά κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, στο πλαίσιο του προγράμματος για την ανάπτυξη των υποδομών εντός της παγκόσμιας εμπορικής και οικονομικής πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη Ένας Δρόμος» που προωθεί το Πεκίνο.