Στο σημαντικότερο παιχνίδι της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ19 του Ζάγκρεμπ, η εθνική υδατοσφαίρισης νέων γυναικών έδειξε ένα εξαιρετικό πρόσωπο και συνέτριψε 15-6 την Ιταλία στα προημιελικά, παίρνοντας με επιβλητικό τρόπο το εισιτήριο για την τετράδα.

Το συγκρότημα της Ευτυχίας Καραγιάννη, που πριν μόλις δύο ημέρες είχε γνωρίσει μία ήττα-σοκ από την Κροατία, δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στις Ιταλίδες, καθώς προηγήθηκε 6-0 στο ξεκίνημα και 10-1 στα μέσα της δεύτερης περιόδου! Πέντε γκολ πέτυχε η Δέσποινα Δρακωτού, ενώ η ελληνική άμυνα ήταν εντυπωσιακή, εξουδετερώνοντας πλήρως τη «σετερόζα».

Στον αυριανό (30/8, 21:30) ημιτελικό, η εθνική θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, από την οποία είχε ηττηθεί 10-7 στον όμιλο. Οι Μαγυάρες ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο του Ισραήλ με 16-9. Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών συνθέτουν η Ισπανία, που συνέτριψε 20-6 τη Γαλλία και δείχνει να είναι το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, και η οικοδέσποινα Κροατία, η οποία απέδειξε ότι η νίκη επί της Ελλάδας δεν ήταν τυχαία, καθώς άφησε εκτός συνέχειας την Ολλανδία (9-7).

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ιταλία): 1-6, 1-4, 1-4, 3-1

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Κωνσταντοπούλου, Καραμπέτσου, Κοβάτσεβιτς 2, Φουράκη, Δρακωτού 5, Πιοβάν, Κλαψιανού 2, Κουρέτα 1, Γαλανοπούλου 1, Τριχά 2, Κρασσά 2, Τζωρτζακάκη, Τσιάρα