Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σήμερα έξω από το υπουργείο Παιδείας στη Μογκαντίσου με συνέπεια να σκοτωθούν 29 άνθρωποι, ενώ προκλήθηκαν και σοβαρές ζημιές στα κτίρια της περιοχής, όπως ανέφεραν η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Οι δύο σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις σημειώθηκαν στον πολυσύχναστο δρόμο Κ5 και όπως είπε ο Σαντίκ Ντουντίς (εκπρόσωπος της σομαλικής αστυνομίας) «υπάρχουν πολλά θύματα. Θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα»

Ο αστυνομικός Μοχάμεντ Νταχίρ δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) ότι τα θύματα είναι πολίτες και πως τέσσερις μαχητές συμμετείχαν στην επίθεση.

Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ανάληψη ευθύνης των επιθέσεων ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ η οποία συχνά τοποθετεί βόμβες ή εξαπολύει ένοπλες επιθέσεις στη Μογκαντίσου και σε άλλες περιοχές της Σομαλίας, αλλά δεν είναι σαφές αν ευθύνεται για τη σημερινή βομβιστική επίθεση.

Ένας κάτοικος της περιοχής, ο Άχμεντ Νουρ, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η πρώτη έκρηξη προκάλεσε ζημιές στον τοίχο του υπουργείου. Η δεύτερη σημειώθηκε τη στιγμή που έφτανε στο σημείο ένα ασθενοφόρο και είχε μαζευτεί κόσμος για να βοηθήσει τα θύματα.

«Η δεύτερη έκρηξη ανατίναξε το ασθενοφόρο μας που είχε πάει να μεταφέρει τα θύματα της πρώτης» είπε ο Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν, ο ιδρυτής της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Ααμίν.

Ο οδηγός και ένας τραυματιοφορέας τραυματίστηκαν.