Πόλεμος με πρωταγωνιστή τον Αλμπερτ Μπουρλά

110

 

Πόλεμος των άστρων, αλλά και των αστέρων μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη μάχη που άρχισε πριν από δέκα περίπου ημέρες, ανάμεσα στις εταιρίες ανακάλυψης και παραγωγής του εμβολίου κατά της πανδημίας του αιώνα Covid19! Όπως εδώ και χιλιάδες χρόνια η ελληνική φυλή γεννά και ανατρέφει μεγάλες προσωπικότητες του πολιτισμού, της παιδείας, της πολιτικής και των επιστημών σε παγκόσμιο επίπεδο! Τελευταίο το όνομα Αλμπερτ Μπουρλά!

του Μανώλη Μαυρομμάτη*

“Ένας Έλληνας” όπως τα ξένα και φυσικά εγχώρια ΜΜΕ έγραψαν και παρουσίασαν, από την Θεσσαλονίκη ηγείται της έρευνας μιας μεγάλης εταιρίας για το εμβόλιο κατά της Covid-19!

Πρόκειται – συνεχίζουν στις αναφορές τους τα ενημερωτικά Μέσα, για τον Έλληνα πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Αλμερτ Μπουρλά, ο οποίος μαζί με τον τουρκικής καταγωγής Γερμανό υπήκοο Ουγκούρ Σαχίν CEO της εταιρίας Βιο ΝΤ edi, ανακοίνωσαν ότι, σύντομα το εμβόλιο που θα βάλει τέλος στην πανδημία του κορωνοϊού θα βρίσκεται στη διάθεση της ανθρωπότητας, αφού σέ ποσοστό 90% (σήμερα 95%) αποδείχθηκε θαυματουργό στο πλαίσιο των έρευνών που πειραματικά πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ και την Γερμανία.

Στην Ελλάδα, όπως ήταν φυσικό, το γεγονός ότι ένας συμπατριώτης μας ήταν ο άνθρωπος που με την θέση του στην εταιρία Pfizer, την πρώτη από τις δεκάδες που βρίσκονται στον επιστημονικό αγώνα σωτηρίας της ανθρωπότητας και είπε την λέξη ” Ευρήκαμεν” σκόρπισε ενθουσιασμό και εθνική υπερηφάνεια σε όλους μας!

Και ήταν φυσικό στην πατρίδα ο Αλμπερ Μπουρλά να γίνει ο ήρωας των ελπίδων και ο καθημερινός μας πρωταγωνιστής!

“Η υπηρεσία Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ είναι έτοιμη να δώσει την έγκριση της στο εμβόλιο και η Pfizer να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν το μεγάλο του ταξίδι. Το ταξίδι που θα σώσει ζωές στον κόσμο που με αγωνία περιμένει σε νοσοκομεία.

Από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει σημαντικό αριθμό εμβολίων. Επίσης με ξεχωριστή αγορά από άλλες εταιρίες μαζί με την Pfizer.

Η συγκυρία για την χώρα μας μοναδική.

Τον περασμένο Αύγουστο ο Αλμερτ Μπουρλά είχε συναντηθεί στο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια σχέση γνωριμίας που ασφαλώς θα έχει συνέχεια θετική στο βαθμό που η Ελλάδα θα έχει ανάγκη προμήθειας εμβολίων και ελπίζουμε σε έγκαιρη  χρονική στιγμή!

Ο  πόλεμος των άστρων και το αστέρι Μπουρλά

Και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται έτσι και στην περίπτωση του καταξιωμένου Έλληνα δεν υπήρχε περίπτωση η ζηλοφθονία του ανταγωνισμού και μάλιστα όταν οι αντίπαλοι σε βρίσκουν ανυπεράσπιστο, σε θεωρούν “αδύναμο” και σε υποτιμούν, τότε αρχίζει η μάχη της αμφισβήτησης.

Στην περίπτωση του Μπουρλά αρχικά αγνοήθηκε η παρουσία του ώς προέδρου της εταιρίας… σε εφημερίδες αρχικά προβαλλόταν το όνομα του συνεταίρου Ουγκούρ Σαχίν της γερμανικής εταιρίας ΒΙΟ ΝΤ…

Χωρίς φυσικά να υπήρχε ανάμιξη στα ρεπορτάζ. Τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη όμως ο Μπουρλά έγινε ” γνωστός”… μόνον όταν ήλθε στη δημοσιότητα η γνωστοποίηση από τον ίδιο ότι “τίς μετοχές περίπου 60% στην εταιρία που διέθετε από χρόνια προτού ανακοινωθεί η ανακάλυψη του εμβολίου είχε πουλήσει ένα σημαντικό μέρος τους, με κέρδος 5.6 εκατομμύρια δολάρια!!”

Το γεγονός προβλήθηκε σε ιταλικά Μέσα και δη του γραπτού τύπου ως “περίεργη” και με πολλά “ερωτηματικά!.”

Ήταν προφανές ότι αντί του σημαντικότατου γεγονότος με πρωταγωνιστή το εμβόλιο σωτηρίας μιας ολόκληρης ανθρωπότητας αντίθετα  να σχολιάζονται τα εκατομμύρια των μετοχών που ανήκαν στον Αλμπερτ Μπουρλά.

Στην αντίπερα όχθη το κεφάλαιο των μετοχών που επίσης με την άξιά του εχει κερδίσει και επενδύσει στο χρηματιστήριο ο πρόεδρος της ΒΙΟΝΤ και η αξία της μετά την αναγγελία του εμβολίου να έχει εκτοξευθεί στα 21.9 δισ. δολάρια όπως ο ίδιος υπερήφανα έκανε γνωστό, η συγκεκριμένη εφημερίδα αγνόησε επιδεικτικά!

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά με ανάλογες συμπεριφορές απέναντι ελληνικών παρουσιών και μεγάλων επιτυχιών. Σε διαφορετικά επίπεδα και γεγονότα.

Όπως τώρα ο τίτλος για τον Αλμπερτ Μπουρλά που ήταν: “Ενας Έλληνας κέρδισε 5.6 εκ. δολάρια από την πώληση μετοχών που κατείχε ο ίδιος  και ως πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας του Εμβολίου κατά του κορωνοϊού 19!”

Η ιστορία γράφει. Για μας μένει για πάντα η μοναδικότητα του να είσαι Ελληνας!

“Ο πόλεμος των άστρων” και των αστέρων πρωταγωνιστών, τώρα μόλις άρχισε…


Ο Μανώλης Μαυρομμάτης είναι πρώην Ευρωβουλευτής  της Ν.Δ και  ειδικός Σύμβουλος στην Κομισιόν με Επίτροπο την Κρισταλινα Γκεοργκίεβα.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr