Ο Παύλος Πολάκης δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό για τις προθέσεις του όσον αφορά τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, καλού κακού, έριξε το πρώτο φαρμακερό βέλος από τα Σφακιά στου Ψυρρή.  

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τη δική του υποψηφιότητα, ο Παύλος Πολάκης έκανε ανάρτηση στο Facebook, στην οποία υπερηφανεύεται για το έργο του στο υπουργείο Υγείας. Αυτή δεν είναι μια ασυνήθιστη κίνηση για έναν πρώην υπουργό ο οποίος ίσως σκέφτεται να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος του, αλλά το ζουμί βρισκόταν στην τελευταία πρόταση της ανάρτησης, όπου ο Παύλος Πολάκης γράφει ότι πέτυχε όσα πέτυχε «όχι με θολούρες, με δηθενιές και με υποτιθέμενη "αστική αυτοπεποίθηση"». 

Αυτός που έχει «αστική αυτοπεποίθηση» στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλος από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος είχε υπερηφανευτεί για αυτήν σε συνέντευξη που έδωσε τον Φεβρουάριο. «Δεν σημαίνει ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος, αλλά όταν έχεις πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολλέγιο της Οξφόρδης που ιδρύθηκε το 1341 δεν έχεις ανασφάλεια. Έχεις μια αστική αυτοπεποίθηση» είχε πει.