Εντατικά αναζητούν «βολικές» λύσεις και «υπάκουους» πρωθυπουργούς όσοι θεωρούν την Ελλάδα επιχειρηματικό τσιφλίκι τους και τον λαό «κτήμα» τους.

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παπασταθόπουλος

 

Με ένα άρωμα αποσταθεροποίησης εξωθεσμικά κέντρα και ΜΜΕ προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να δηλητηριάσουν με fake news και μπόλικες δόσεις χυδαιότητας και εχθροπάθειας την κοινή γνώμη.

Στα σοβαρά τώρα, υπάρχουν νοήμονες άνθρωποι που να πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν είχε άλλη δουλειά από το να παρακολουθεί τη Μαρίνα Πατούλη και την         Τζένη Μπαλατσινού;

Στα σοβαρά τώρα, υπάρχουν μετριοπαθείς πολίτες που δεν καταλαβαίνουν ότι πίσω από τις ιστορίες συνωμοσίας κρύβονται οι μύχιοι πόθοι κέντρων παράκεντρων και παρακρατικών που θέλουν, για τους δικούς τους και μόνον λόγους, μια αδύναμη κυβέρνηση;

Στα σοβαρά τώρα, υπάρχουν δημοκρατικοί πολίτες που δεν καταλαβαίνουν ότι όλη αυτή η… predatarολογία παραπέμπει σε σκευωρία Novartis Νο2;

 

Εύλογες απορίες

Πάμε τώρα και στα σοβαρά και στις εύλογες απορίες που γεννιούνται από τις φαιδρότητες και τις αθλιότητες που έχουν κατακλύσει τη δημόσια σφαίρα.

  1. Θέλουν και ποιοι μια αδύναμη και –τρόπον τινά– ελεγχόμενη κυβέρνηση; Γνωστός εν τη Ιουδαία ο Θεός: είναι όσοι του επιχειρηματικού γίγνεσθαι, της παρασιτικής επιχειρηματικότητας θέλουν τη μερίδα του λέοντος από το Ταμείο Ανάπτυξης με όρους διαπλοκής και υποταγής. Είναι εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που δεν μπορούν να κυριαρχήσουν στο πολιτικό πεδίο και θέλουν, πάση θυσία, να αποδυναμώσουν, με όρους αυριανισμού, την κυβέρνηση. Είναι εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που προκαταβολικά τα έχουν δώσει όλα στα διαπλεκόμενα συμφέροντα αρκεί να διασωθούν πολιτικά. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
  2. Ποιοι και γιατί έχουν αναλάβει εργολαβικά, από το πρωί μέχρι το βράδυ, να «ταΐζουν» τον λαό με υποκλοπές και Πάτσηδες; Είναι όσοι βλέπουν την πλάτη της κυβέρνησης και μπροστά σε ένα νέο εκλογικό Βατερλό θέλουν να κάνουν μπάχαλο τη χώρα και την κοινωνία. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

 

  1. Ποιοι δεν θέλουν έναν ισχυρό Μητσοτάκη; Οσοι ψάχνουν για «βολικές» λύσεις και «υπάκουους» πρωθυπουργούς. Οσοι θεωρούν την Ελλάδα επιχειρηματικό τσιφλίκι τους και τον λαό «κτήμα» τους.
  2. Ποιοι θέλουν να «αναστήσουν» τον Αλέξη Τσίπρα; Οσοι από την εκλεκτή οικογένεια των διαπλεκόμενων συμφερόντων πιστεύουν ότι με τη «δεύτερη φορά αριστερά» οι εντολές τους θα εκτελούνται αυθωρεί και παραχρήμα.
  3. Ποιοι πιστεύουν ότι η πολιτική διάσωση του Τσίπρα περνάει μέσα από μια κυβέρνηση χωρίς πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη; Είναι όλοι όσοι εκτός Νέας Δημοκρατίας πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τις δουλειές και τις δουλίτσες τους χωρίς κανόνες διαφάνειας, με Πετσίτηδες, «κόκκινους εργολάβους» και καταζητούμενους Ρώσους ολιγάρχες. Είναι, επίσης, όσοι εντός της κεντροδεξιάς παράταξης θεωρούν ότι μπορούν να «παρακάμψουν» τη βούληση του λαού, του κόσμου της ΝΔ και των βουλευτών της και να «διορίσουν» κάποιον «πρόθυμο και υπάκουο» αρχηγό. Δυστυχώς για όλους αυτούς τους νταραβεριτζήδες οι δημοκρατίες λειτουργούν με κανόνες και όρους δημοκρατίας και ουχί πολυεθνικής εταιρείας. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για περιθωριακά μαγαζιά και μαγαζάκια.
  4. Ποιοι αφελείς και αμετροεπείς σκέφτονται και σχεδιάζουν να παρακάμψουν τον λαό και τις δημοκρατικές διαδικασίες; Είναι αυτοί –για να το πούμε λαϊκά– που θεωρούν ότι ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δεν τους κάνει τα χατίρια. Είναι αυτή η –εν Ελλάδι– διαπλεκόμενη ελίτ που θεωρεί ότι ο λαός και η εκάστοτε κυβέρνηση της «χρωστάνε». Είναι τα αφεντικά της παρασιτικής Ελλάδας που θέλουν οι παρακρατικές και αντιθεσμικές πρακτικές τους να γίνουν «κανονικότητα». Είναι, τέλος, όλα εκείνα τα λούμπεν στοιχεία, εντός και εκτός πολιτικής, που δρουν σαν τους ποντικούς: πότε κάνοντας καριέρα στα σκοτάδια και στους υπονόμους και πότε μεταπηδώντας από κόμμα σε κόμμα κι από γραφεία επιχειρηματιών σε γραφεία διαπλεκόμενων κέντρων.

Συνελόντι ειπείν: οι μάσκες έπεσαν – εκτός και εντός πολιτικής κονίστρας. Οι σκοτεινοί εγκέφαλοι αποκαλύφθηκαν, μαζί και οι αντιδημοκρατικές επιδιώξεις τους. Για τα υπόλοιπα τον λόγο έχει ο κυρίαρχος λαός και σίγουρα έχουν γνώση οι φύλακες της δημοκρατίας.