Στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν πρώτο κόμμα και ότι θα είναι νικητές των εκλογών. Το να επικαλούνται όμως τις δημοσκοπήσεις για να δηλώνουν, όπως η Θεανώ Φωτίου, ότι «ο κόσμος εμπιστεύεται τον  ΣΥΡΙΖΑ» ή τις διαβάζουν με άλλο τρόπο ή κάτι άλλο συμβαίνει.

Στον Σκάι βρέθηκε η Θεανώ Φωτίου και υποστήριξε πως «Οι θέσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν απήχηση στην κοινωνία. Αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις όσο κι αν διατείνεται η ΝΔ ότι δεν ισχύει, κι όσο κι αν ισχυρίζεται ότι σκάνδαλα όπως οι υποκλοπές δεν απασχολούν το ελληνικό λαό».

Και συνέχισε λέγοντας πως «Παρατηρούμε ότι η ψαλίδα διαφοράς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς μειώνεται, αλλά το κυριότερο το συμπέρασμα που προκύπτει από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων είναι ότι ο λαός εμπιστεύεται περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να κυβερνήσει τη χώρα»

Για να καταλήξει ότι «​Είναι προφανές ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα στις κάλπες της απλής αναλογικής, που πρέπει να βγάλουν κυβέρνηση αλλιώς η χώρα θα βρεθεί σε κατάσταση μη σταθερότητας. Το σίγουρο πάντως, είναι ότι ο Μητσοτάκης δεν κερδίζει εκλογές παρόλο που έχει την αυταπάτη ότι η ΝΔ θα διατηρήσει τα ποσοστά του 19, τα οποία κατάφερε με μεγάλες εξαπατήσεις του ελληνικού λαού και στήνοντας ένα προπαγανδιστικό αντισύριζα μέτωπο, το οποίο πλέον έχει καταρρεύσει.»

Το να πιστεύει κάποιος ότι θα κερδίσει έχει μια λογική. Το να επικαλείται τις δημοσκοπήσεις (που καταγγέλλει παράλληλα ότι είναι πληρωμένες) για να δηλώσει πως χαίρει της εμπιστοσύνης προκαλεί ερωτήματα. Πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που καμία, μα καμία, ακόμη και αυτές που εμφανίζουν μια μειωμένη διαφορά, δεν έχουν ανάλογο καταγεγραμμένο στοιχείο. Το αντίθετο θα έλεγε κανείς. Στο σύνολό τους δείχνουν ότι δεν εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και όχι μόνο 7 στους 10 στο σύνολο και περίπου 3 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται κάθετα κατά της αντιπολιτευτικής τακτικής του Αλέξη Τσίπρα.

Μάλλον άλλες δημοσκοπήσεις διαβάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ…