Χάθηκε η μπάλα χθες στη Βουλή όταν η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου δεν κατάφερε να συγκρατήσει τον εκνευρισμό της και συνελήφθει να χρησιμοποιεί άπταιστα… γαλλικά κατά υπουργού. 

Μιλώντας στο κινητό της ακούστηκε να λέει πως «τα έχει κάνει σκ@τ@. Θα γίνει χαμός. Θα τη σκίσω». Σύντομα έγινε αντιληπτό πως οι απειλές της κατευθύνονταν κατά της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. Όπως είναι φυσικό το πρώτο συμπέρασμα ήταν πως η υπουργός δεν της έκανε κάποιο ρουσφέτι με την βουλευτή του ΚΙΝΑΛ λίγο αργότερα να προσπαθεί να τα μαζέψει.

Ως προς τι λοιπόν η έκρηξη; Όπως εξήγησε αιτία ήταν η φωτογραφική – όπως κατήγγειλε – εξαίρεση του δημοτικού Μαράσλειου πειραματικού σχολείου με το γυμνάσιο της Πλάκας, όπως ισχύει για τα υπόλοιπα πειραματικά. Αιτία το γεγονός, όπως είπε,  ότι με ρύθμιση στο νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση, το γυμνάσιο της Πλάκας γίνεται πρότυπο.

Η ίδια, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, δεν απέκρυψε ότι στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν και τα παιδιά της, αλλά υποστήριξε ότι για εκείνη το θέμα έγκειται στο συνολικότερο καλό του σχολείου, το οποίο όπως κατηγόρησε την Υπουργό Παιδείας υποβαθμίζει για να εξυπηρετήσει όπως υπαινίχθηκε συγκεκριμένα συμφέροντα.

«Πριν από λίγους μήνες σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΙΝΑΛ η κ. Κεραμέως είχε δηλώσει ότι θα διορθώσει αυτή την αδικία. Γιατί τη διασύνδεση την είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί του κ. Γαρβόγλου. Τώρα λοιπόν εμφανίζεται ανακόλουθη κι αναξιόπιστη. Δεν είναι σοβαρά πράγματα τα “ράβε ξήλωνε”. Πρόκειται για δυσμενή διάκριση μόνο σε ένα σχολείο. Δεν είναι το θέμα ένα ρουσφέτι για μένα αλλά η υποβάθμιση του καλύτερου ίσως πειραματικού σχολείου», σημείωσε μεταξύ άλλων, αντιλαμβανόμενη πάντως ότι υπέπεσε σε μεγάλη γκάφα.

Πηγή: skai.gr