Κόμμα Τσίπρα ΙΧ η ΕΛ.Α.Σ. με τη… βούλα, αφού ο ίδιος αποφασίζει για τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και τα μέλη.

Χθες έγινε γνωστό ότι ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης αναλαμβάνει τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής που θα δημιουργηθεί με μέλη που θα ορίσει ο Αλέξης Τσίπρας. Το ίδιο θα συμβεί και με το αποκαλούμενο Εθνικό Συμβούλιο που σχεδιάζει.

Και μπορεί ο πρώην βουλευτής να είναι ένα συμπαθές και χαμηλών τόνων πρόσωπο, εν τούτοις ο τρόπος με τον οποίο ανακοινώθηκε η τοποθέτησή του επιβεβαιώνει όλους όσοι υποστηρίζουν πως ο Αλέξης Τσίπρας έφτιαξε ένα κόμμα Ι.Χ. για να παίρνει τις αποφάσεις που θέλει χωρίς να αντιμετωπίζει αντιδράσεις ή εσωκομματικές έριδες.

Πόσο δημοκρατικό είναι αυτό και κατά πόσο ενοχλεί τα μέλη ή όσους πηδούν από το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ για να βρεθούν στο νέο καράβι του παλιού αρχηγού τους; Λογικά καθόλου. Άλλωστε τα μέλη που εγγράφονται είναι τέως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι… πυρήνες που αυτοοργανώθηκαν, αλλά όπως φαίνεται δεν έχουν λόγο στις αποφάσεις του κόμματος που στηρίζουν.

Βέβαια, οι σύντροφοι είναι συνηθισμένοι από ανάλογες συμπεριφορές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε εκείνο το Συνέδριο που ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε τους συντρόφους να ξαναψηφίσουν γιατί δεν του άρεσε η απόφαση που είχαν στηρίξει. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε τότε να το κάνει τρίτη φορά αφού κατάλαβαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τι έπρεπε να κάνουν με τη δεύτερη.

Απ’ ό,τι φαίνεται πάντως οι θέσεις θα καλυφθούν με… διορισμούς. Ίσως αυτό γίνει και με τα ψηφοδέλτια του κόμματος αλλά αυτό αφορά κυρίως τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ετοιμάζονται να παραιτηθούν για να εγγραφούν… μέλη της ΕΛ.Α.Σ. και ίσως βρεθούν να υλοποιήσουν τη φράση περί «απλού στρατιώτη της παράταξης».