Πλωτά ασθενοφόρα για τα νησιά το καλοκαίρι

21
Pixabay
Τρία πλωτά ασθενοφόρα αναμένεται να παραλάβει το καλοκαίρι το Λιμενικό Σώμα προκειμένου για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού στα νησιά, ενώ υπάρχει πλάνο παραλαβής ακόμα τριών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.
Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχουν σχέδια για αντιμετώπιση κρουσμάτων και στα μικρά νησιά, ενώ έχουν αυξηθεί οι κλίνες. Τόνισε, επίσης, σχετικά με την ενημέρωση των τουριστών, ότι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ έχουν δοθεί και στα αγγλικά και όλοι είναι ενήμεροι για το πώς θα κινηθούν με τα Μέσα.
Σε σχέση με τα πλοία τα οποία θα πρέπει να ταξιδεύουν με το 50% των επιβατών, είπε ότι

«σταδιακά και τη σωστή στιγμή θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα για την πληρότητα στα πλοία», ξεκαθαρίζοντας ότι η σεζόν δε θα είναι βάσει του τρέχοντος πρωτοκόλλου.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρόεδρος του ΕΟΔΥ, σημείωσε στον ΑΝΤ1 για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων: «Είμαστε έτοιμοι στο βαθμό που υπάρχουν δεκάδες νησιά». Πέρα από τα πλωτά ασθενοφόρα που αναμένονται, τόνισε ότι και το ΕΚΑΒ διαθέτει πλέον δέκα κάψουλες μεταφοράς. «Δουλεύουμε και θα είμαστε έτοιμοι με την έναρξη της σεζόν», τόνισε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο δεύτερο κύμα κορωνοϊού που προβλέπεται, υπογραμμίζοντας ότι, «έχουμε μειώσεις στη διασπορά, αλλά ο ιός δεν έχει φύγει» και τόνισε ότι, «αυτό που μας προβληματίζει είναι τα σημεία που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος». «Εμείς προετοιμαζόμαστε για δεύτερο κύμα, αλλά προς το παρόν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση», κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αναφερόμενος στο καλοκαίρι και την τουριστική σεζόν.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr