Πληρωμένη απάντηση έδωσε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Θόδωρος Σκυλλακάκης, σήμερα στη Βουλή, οπότε και συνεχίζεται η συζήτηση του προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα σε έντονη αντιπαράθεση που είχε ο Θόδωρος Σκυλακάκης με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούση, στη διάρκεια της οποίας ο αναπληρωτή υπουργός Οικονομίας στηλίτευσε τη θητεία ΣΥΡΙΖΑ με την ανύπαρκη ανάπτυξη και το τρίτο μνημόνιο που έφερε,  παρενέβη ο Νίκος Καραθανασόπουλος, λέγοντας: «Δύο συμπαθή τετράποδα μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα».

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης συμφώνησε ότι είναι ένα από αυτά «καθώς είναι υπομονετικό και εργατικό συμπαθές ζώο που όταν το ενοχλούν κλωτσάει». Είπε συγκεκριμένα:  Όσο για τα συμπαθέστατα τετράποδα, ευχαρίστως να συμφωνήσω ότι είμαι ένα από αυτά καθώς είναι και υπομονετικό και εργατικό το συμπαθές τετράποδο και κλωτσάει όταν το ενοχλούν».

Δεν άφησε δε ασχολίαστη την παρέμβαση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, λέγοντας:  «Προφανώς αυτά κάνουμε εμείς στο σύστημα της καπιταλιστικής αγοράς και φέρνουμε αποτελέσματα σε αυτά τα πλαίσια και κρινόμαστε πάνω σε πραγματικά γεγονότα και όχι σε άλλο φαντασιακό επίπεδο».