«Θα ήταν χρησιμότερο κύριε πρόεδρε να μου αποδώσετε μομφή για ό,τι έχω την κοινοβουλευτική ευθύνη. Εγώ δεν έχω την κοινοβουλευτική ευθύνη για τη διάταξη σχετικά με την επιτροπή Ανταγωνισμού. Κατά τούτο εάν θέλετε να μου την αποδώσετε, θα παρακαλούσα να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή, σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική τάξη», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Γεραπετρίτης ωστόσο υπογράμμισε ότι σε μια επιτροπή όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι σημαντικό να υπάρχει αμεροληψία απόλυτη. «Η απόλυτη αμεροληψία απαιτεί να μην υπάρχει κομματική θέση πριν, κατά και μετά τη θητεία, σε μια τέτοια Αρχή. Αν ταυτίζετε την ύπαρξη μιας επαγγελματικής σχέσης ή αν ταυτίζετε μια σχέση γνωριμίας, με το να είναι κάποιος σε θητεία στο προσωπικό γραφείο του πρωθυπουργού και την επαύριο να μετακινείται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα μου επιτρέψετε να πω ότι υπάρχει ένα ζήτημα αναλογίας του μέτρου», είπε ο υπουργός Επικρατείας.
Αναφορικά με την επαγγελματική σχέση του με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο κ. Γεραπετρίτης είπε: «Εγώ δεν έκρυψα ποτέ την επαγγελματική μου διαδρομή και είναι γνωστή σε όλους. Αν θέλετε, μπορώ να σας δώσω και περισσότερα στοιχεία, διότι προφανώς θα έρθουν και άλλα νομοσχέδια. Θα ήθελα όμως να έχετε υπόψη σας μια νομική αντίφαση, την οποία θα ήθελα να προσέξετε: Από τη μια πλευρά κατηγορείτε εκείνους οι οποίοι έχουν απασχοληθεί σε αυτό που λέτε ιδιωτικά συμφέροντα και έρχεστε λάβρος στα μέλη της κυβερνήσεως, τα οποία, στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους απασχόλησης είχαν μια σχέση εντολής με οποιονδήποτε ιδιώτη. Σήμερα κύριε πρόεδρε, νομίζω, ξεπεράσατε τον εαυτό σας. Μέμφεστε έναν επαγγελματία επειδή ασχολήθηκε υπέρ του Δημοσίου! Αποφασίστε όμως! Κάποιος δουλεύει κύριε πρόεδρε!».
Ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα «αν η δυσανεξία αυτή με την προηγούμενη απασχόληση οποιουδήποτε κατέρχεται στον πολιτικό στίβο, αφορά την απασχόληση του και στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο τομέα, τότε να γίνει αποδεκτό με συνταγματική αναθεώρηση να είναι στη Βουλή μόνο εκείνοι που προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα».
Όσο για τις αμοιβές του ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι ασχολήθηκε με την Επιτροπή Ανταγωνισμού ως εξωτερικός δικηγόρος, με υποθέσεις της Επιτροπής ενώπιον του ΣτΕ, που απαιτούν πολύ ειδική τεχνογνωσία και απαιτούν να υπάρχει πολύ συγκεκριμένη ειδίκευση στα ζητήματα του δημοσίου δικαίου και του δικαίου της ΕΕ. «Αυτό που συμβαίνει είναι ότι εγώ ανέλαβα της υποθέσεις αυτές πρωτίστως διότι ήθελα να υπηρετήσω την επιτροπή Ανταγωνισμού και θα ήθελα να αναφέρετε και τις αμοιβές. Αμοιβές που είναι για μια παράσταση στο ΣτΕ 1200 και 1500 ευρώ, εκ των οποίων φροντίσαμε, τα τελευταία χρόνια, το 80% να είναι φορολογία», είπε ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε: «και έχω και την τιμή και την υπερηφάνεια σήμερα, να λέω ότι υπηρέτησα με πολύ μεγάλη πίστη την Επιτροπή Ανταγωνισμού και δεν το μετανιώνω διότι από την παρουσία μου κερδήθηκε το 95% των υποθέσεων υπέρ του ελληνικού δημοσίου!».