Επίθεση με drone δέχτηκε η αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε απόσταση περίπου 150 μέτρων μακρυά από την ελληνική αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τα μέλη της ελληνικής αποστολής που βρίσκονται στην Οδησσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν τα εξής: «Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής».

Σε δηλώσεις του στο RealFm, ο διευθυντής του Γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας διαβεβαίωσε ότι όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά και το πρόγραμμα της συνάντησης τηρήθηκε κανονικά.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ουκρανό πρόεδρο, η οποία ολοκληρώθηκε στις 15:00. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκαν κτηριακό συγκρότημα που χτυπήθηκε από ρωσικά drones το περασμένο Σάββατο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άτομα. 

Στην αποστολή συμμετέχουν ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου -ο οποίος δήλωσε ότι «είμαστε όλοι καλά»- η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Άννα Μαρία Μπούρα, η διευθύντρια επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου Κύρα Κάπη, η σύμβουλος διεθνών θεμάτων Αριστοτελία Πελώνη, το στέλεχος του γραφείου Τύπου Αλέξανδρος Μαράκης, καθώς και ο προσωπικός φωτογράφος και ο προσωπικός οπερατέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Οδησσός χτυπήθηκε είτε από πύραυλο Iskander είτε από πύραυλο Onyx. Αμέσως σήμανε εναέριος συναγερμός. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Επικοινωνία Δένδια με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας

Επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του Ρουστέμ Ουμέροφ είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση ασφαλείας που επικρατεί στη χώρα.