Πλήρη κάλυψη στον Νίκο Παππά, έναν εκ των στενότερων συνεργατών του, προσφέρει ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ομόφωνη καταδικαστική απόφασή του Ειδικού Δικαστηρίου και την επιβολή ποινής δύο ετών (την ανώτερη προβλεπόμενη) φυλάκισης (με τριετή αναστολή) με τον ΣΥΡΙΖΑ να ασκεί κριτική στους δικαστικούς λειτουργούς και  να θέτει παράλληλε θέμα δικαιοσύνης στην απονομή δικαιοσύνης τη δεύτερη φορά αριστερά.

Λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με την οποία «υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας» και τις διθυραμβικές αναφορές στην αθωωτική πρόταση που είχε κάνει η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, Όλγα Σμυρλή, η απόφαση για τον Νίκο Παππά και η καταδίκη του με την ανώτερη προβλεπόμενη, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ποινή  έρχεται να προκαλέσει αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ και αλλαγή στάσης.

Και αυτό διότι ναι μεν στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου δηλώνει πως οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές εν τούτοις ουσιαστικά εξαπολύει επίθεση στους δικαστικούς λειτουργούς που εξέδωσαν την απόφαση για τον Νίκο Παππά για μια υπόθεση που αποτελεί κόλαφο για οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος αφού αφορά την παράβαση καθήκοντος.

«Το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίας, αντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική. Και δυστυχώς αντίθετα και από την αλήθεια» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ναι μεν σημειώνει ότι «προφανώς η απόφασή του είναι σεβαστή» όμως τονίζει ότι «το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες και από την πραγματικότητα».

Και συνεχίζει σημειώνοντας πως «αν ο υπουργός της μόνης κυβέρνησης που φρόντισε να εφαρμόσει μετά από δεκαετίες ασυδοσίας το Σύνταγμα και να διεξάγει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εισπράττοντας χρήματα για το Δημόσιο Ταμείο, διέπραξε παράβαση καθήκοντος, όλοι όσοι με πράξεις και παραλείψεις τους ζημίωσαν και ζημιώνουν το δημόσιο ταμείο, τι άραγε έχουν διαπράξει;».

Για να επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα των παρακολουθήσεων και να απειλήσει με ειδικά δικαστήρια τη δεύτερη φορά Αριστερά θέτοντας το ερώτημα «πόσα ειδικά δικαστήρια θα έπρεπε για αυτούς να αποφανθούν;» και δίνοντας την απάντηση ότι «ευτυχώς πολύ σύντομα επ’ αυτού θα αποφανθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός».

Καταλήγει δέ υποστηρίζοντας πως «η ετυμηγορία του θα είναι δικαιοσύνη παντού» αλλά και με την εξής φράση που από τη μια παραπέμπει μέχρι και σε λαικά δικαστήρια από την άλλη επαναφέρει μνήμες σχετικά με τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας αφού στην ανακοίνωση τονίζει επί λέξει πως η δικαιοσύνη παντού θα είναι «και στη κοινωνία και στην οικονομία» αλλά και  αλλά «στην απονομή της δικαιοσύνης».

Σε μαγνητοσκοπημένη δήλωση για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, ο Νίκος Παππάς ισχυρίστηκε ότι «Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου είναι στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις Novartis και Siemens. Φαίνεται ότι για κάποιους δικαστές, αθώος είναι όποιος ζημιώνει το Δημόσιο και ένοχος όποιος με τις ενέργειές του εξασφαλίζει χρήματα για το Δημόσιο».

«Για κάποιους δεν είχε καμία σημασία ούτε η αθώωση Κρέτσου για την ίδια υπόθεση, ούτε η εισαγγελική πρόταση που διέλυσε το κατηγορητήριο. Είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Η δίκη αυτή ήταν πολιτική», συνέχισε και πρόσθεσε:  «Έγινε για να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τους “γαλάζιους κοριούς” και τις “γαλάζιες ακρίδες”. Η δίκη αυτή έγινε επειδή πλούσιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν ψηφισμένους φόρους και αναγκάστηκαν να τηρήσουν το Σύνταγμα. Η δίκη αυτή έγινε για να χτυπηθεί η παράταξή μας και να μην ξαναπληρώσουν οι πλούσιοι».

«Αλλά για αυτό δεν θα αποφασίσουν κάποιοι δικαστές. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ο οποίος με την εντολή του θα φέρει δικαιοσύνη παντού. Έχουμε κάνει το καθήκον μας και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον», κατέληξε.