Δεκατρείς από τους τραυματίες της φονικής σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη παραμένουν νοσηλευόμενοι, εκ των οποίων οι επτά είναι σε ΜΕΘ, όπου τέσσερις εξ αυτών παραμένουν διασωλημένοι, ενημέρωσε την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας πως από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας νοσηλεύτηκαν περισσότεροι από 80 επιβάτες.

Ο υπουργός ευχαρίστησε το προσωπικό του ΕΚΑΒ και τους διασώστες που βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος, όπως και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της Λάρισας, της Κατερίνης και της Θεσσαλονίκης, που, όπως σημείωσε, «λειτούργησαν με αλτρουισμό και αυταπάρνηση προσέφεραν τις υπηρεσίες τους».

Στον τόπο του δυστυχήματος, ανέφερε ο κ. Πλεύρης, «βρέθηκαν πάνω από 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ήταν πάνω στην αλλαγή της βάρδιας και όλο το προσωπικό παρέμεινε, λειτουργώντας με πλήρη αυταπάρνηση, κάτι που όλοι συμφωνούμε ότι διακρίνει όλο το προσωπικό του ΕΣΥ». Επισήμανε δε ότι ο διοικητής της ΥΠΕ άμεσα έθεσε σε έκτακτη εφημερία το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που δεν ήταν σε εφημερία, «πραγματικά άμεσα μπόρεσε να λειτουργήσει υποδειγματικά ως προς την αντιμετώπιση των περιστατικών».

Ο κ. Πλεύρης προχώρησε σε αυτή την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στο πλαίσιο συζήτησης του σχεδίου νόμου για τη «Σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία “Ογκολογικό Κέντρο Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ” και άλλες διατάξεις».