“Επί 90 χρόνια η Παπαστράτος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εργοδότες στη Xώρα, συνεισφέρει στην Εθνική οικονομία, στην εργασιακή ειρήνη, προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες και στηρίζει τους αγρότες”. Αυτό τόνισε ο Παναγιώτης Πικραμμένος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της καπνοβιομηχανίας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων λειτουργίας και τόνισε: “Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ τον Πρωθυπουργό, σε μια τόσο εμβληματική στιγμή για μια εταιρεία, η ιστορία της οποίας είναι στενά συνδεδεμένη με την ανάπτυξη και την ευημερία της σύγχρονης Ελλάδας”.

Ολόκληρη η ομιλία έχει ως εξής: “Βόηθησε ακόμη και σε δύσκολες στιγμές. Η Παπαστράτος προχώρησε σε μια μεγάλη επένδυση -ύψους 300 εκατ. ευρώ- την περίοδο 2017-2018, τότε που η Χώρα ήταν αποκλεισμένη από τις διεθνείς αγορές και υπέφερε ακόμη από πρακτικές αποεπένδυσης και υψηλή ανεργία ενώ προερχόταν από σχεδόν μια δεκαετία διαρκούς μείωσης του Εθνικού προϊόντος. Το επαναλαμβάνει και σήμερα με την επένδυση των 125 εκατ. ευρώ, σε μια συγκυρία κατά την οποία η Χώρα επιχειρεί να αφήσει πίσω της τις αλλεπάλληλες κρίσεις και να κάνει άλματα ανάπτυξης. Η νέα επένδυση θα δημιουργήσει περίπου 120 νέες θέσεις εργασίας.

Είναι πολύ αισιόδοξο, το γεγονός ότι μια ελληνική εταιρεία, με ρίζες στην πρωτογενή παραγωγή της Χώρας κατόρθωσε στη διάρκεια των ετών να καινοτομήσει, να διαφοροποιηθεί και να ηγηθεί των εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο, υπό την ομπρέλα πλέον της Philip Morris International.

Είναι επίσης άξιο συγχαρητηρίων αλλά και ελπιδοφόρο, το γεγονός ότι η Παπαστράτος αναπτύσσεται βασισμένη σε ηθικές αξίες που αφορούν στο καλό του κοινωνικού συνόλου. Ισχυρή ένδειξη είναι η επιμονή σας στο όραμα για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο και η στήριξη στον Αντικαπνιστικό νόμο.

Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας να σας μεταφέρω τη βούληση του Πρωθυπουργού αλλά και της Κυβέρνησης, για μία Ελλάδα χωρίς τσιγάρο. Αυτός είναι ο εθνικός στόχος για την επόμενη δεκαετία. Είναι ζήτημα δημόσιας υγείας αλλά και ζήτημα πολιτισμού. Απαιτείται μία ευρεία συμμαχία όλων των πολιτών, καπνιστών και μη, για να το κάνουμε πράξη. Και βεβαίως απαιτείται η θεσμική στήριξη της προσπάθειας από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

Κυρίες και κύριοι,

Τα επόμενα χρόνια η Χώρα μας θα συνεχίσει την εντυπωσιακή πορεία η οποία αρχίζει να καταγράφεται πλέον σε όλους τους οικονομικούς δείκτες. Μεταρρυθμίζοντας την οικονομία αλλά και τους θεσμούς, η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Για να συμβεί αυτό, χρειαζόμαστε εύρωστες και δυναμικές επιχειρήσεις που θα καινοτομούν, θα εξάγουν και θα στηρίζουν αυτή την προσπάθεια για εξέλιξη. Σας εύχομαι να συνεχίσετε με την ίδια δυναμική για τα επόμενα τουλάχιστον 100 χρόνια. Με σκληρή δουλειά, γνώση, φαντασία και διάθεση για δημιουργία, όλοι μαζί θα φτιάξουμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε.

Σας ευχαριστώ πολύ!”.