fbpx

Πιερρακάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Λάσπη στον ανεμιστήρα για να παρεμποδιστεί ένα μεγάλο έργο

by Tasos

Για ξεκάθαρη «στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ» προκειμένου με «καθημερινή – πλέον – λάσπη στον ανεμιστήρα» να «παρεμποδιστεί η ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου προς όφελος των πολιτών, αυτού της ψηφιακής μεταρρύθμισης του κράτους» κάνει λόγο το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με αφορμή δημοσιεύματα αλλά και ανακοίνωση του αρμόδιου τομέρχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αναθέσεις της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αποτελεί κεντρικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ. Το έργο που παράγεται και ο ψηφιακός μετασχηματισμός που συντελείται και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για χώρες της ΕΕ και όχι μόνο αποτελεί αγκάθι στο αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την ικανότητα διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αρκεί να σημειωθεί πως επιχειρήθηκε εμπλοκή του ακόμη και στην υπόθεση του πρώην πλέον βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, με αφορμή τη σχέση του με τα ΕΛΤΑ παρά το γεγονός πως εν  γνώσει των στελεχών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν έχει αρμοδιότητες επί της εταίρεις, όπως με σαφήνεια εξηγούσε ο Νίκος Παππάς όταν κατ επανάληψη είχε ερωτηθεί την περίοδο που είχε το σχετικό χαρτοφυλάκιο.

Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ήταν αυτός που είχε μεταφέρει τα ΕΛΤΑ στο υπερταμείο αφαιρώντας και τη σχετική αρμοδιότητα από τα κυβερνητικά στελέχη. Παρόλα αυτά εμμένει βάζοντας στο τραπέζι και καινούρια fake news στην προσπάθεια να μετατρέψει την πολιτική σκηνή σε βούρκο.

Η απάντηση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι σαφής και ως προς τα δεδομένα που επικαλούνται τα δημοσιεύματα και επισήμως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

«Με αφορμή σημερινή ανακοίνωση του τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Κάτση που βασίζεται σε ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών και αφορά αναθέσεις της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ, εποπτευόμενου φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διευκρινίζονται τα παρακάτω:

Η Εφημερίδα των Συντακτών επαναφέρει ένα ζήτημα για το οποίο έχει ήδη δοθεί απάντηση προσφάτως σε ερώτηση συντάκτη της. Όπως έχει ήδη τονιστεί, οι απευθείας αναθέσεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποτελούν ποσοστό μικρότερο του 2% του συνολικού προϋπολογισμού έργων του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του.

Οι εν λόγω αναθέσεις κατά βάση αφορούν είτε πλατφόρμες που συνιστούν υπηρεσίες του gov.gr, οι οποίες προστίθενται καθημερινά στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη με στόχο τη διευκόλυνση του πολίτη, είτε ειδικές ανάγκες της εποχής Covid-19, οι οποίες έπρεπε να υλοποιηθούν μέσα σε λίγες εβδομάδες, όπως η πλατφόρμα εμβολιασμού της χώρας. Ειδικά για την τελευταία, τα σχόλια περιττεύουν. Μιλούν περίτρανα η εμπειρία του κάθε Έλληνα και οι ζωές που σώθηκαν χάρη στην Επιχείρηση «Ελευθερία». Είναι αυτονόητο, επίσης, ότι σε όλες ανεξαιρέτως τις διαδικασίες τηρήθηκε απαρέγκλιτα η κείμενη νομοθεσία, δηλαδή ο νόμος 4412/2016, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ εισήγαγε.

Για χρόνια, στην Ελλάδα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός καθυστερούσε δραματικά. Παραλάβαμε μία χώρα η οποία μετρούσε συνολικά μόλις 8,8 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές των πολιτών με το Ελληνικό Δημόσιο το 2018, αριθμός που το 2022 θα προσεγγίσει το 1 δισεκατομμύριο. Αυτό συντελείται μέσα από τη μεγάλη μεταρρύθμιση του gov.gr και από τις 1471 υπηρεσίες και σχετικές πλατφόρμες που αυτό μέχρι στιγμής εμπεριέχει, αρκετές από τις οποίες αποτελούν παραδοτέα έργα των συγκεκριμένων αναθέσεων. Όπως κάθε πολίτης μπορεί να διαπιστώσει, η ετήσια επίδοση στον αριθμό των ψηφιακών συναλλαγών του 2018 σήμερα πραγματοποιείται σε περίπου τέσσερις ημέρες»
Και καταλήγει με αναφορά στους πραγματικούς λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει το σχετικό αφήγημα τονίζοντας πως:

«Τέλος, επί της πολιτικής ουσίας, η στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής: καθημερινή – πλέον – λάσπη στον ανεμιστήρα με στόχο σκοπίμως να παρεμποδιστεί η ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου προς όφελος των πολιτών, αυτού της ψηφιακής μεταρρύθμισης του κράτους. Πρόκειται ξεκάθαρα για υπονόμευση που μεθοδεύεται από την αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου το έργο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης να απαξιωθεί προεκλογικά, ένας στόχος μάταιος και καταδικασμένος να αποτύχει. Η εμπειρία της βελτίωσης της εξυπηρέτησης του κάθε πολίτη αποτελεί βίωμα της ελληνικής κοινωνίας και κατάκτηση όλων των Ελλήνων ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

Απέναντι στις διαρκείς, αυξανόμενες και κατευθυνόμενες προσπάθειες σπίλωσης απαντάμε πρωτίστως με το έργο μας. Υπάρχουν αυτοί που χτίζουν και εκείνοι που γκρεμίζουν. Εμείς ανήκουμε στους πρώτους, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ανήκει στους δεύτερους»

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα