«Θλιβερές» χαρακτήρισε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Παππάς, σε μία από τις γνωστές κρίσεις πολιτικής διαύγειας που εκδηλώνουν στελέχη κομμάτων όταν γίνονται «πρώην», αλλά όσο ήταν «νυν» επιτίθεντο με μανία σε όσους έλεγαν το ίδιο ακριβώς πράγμα. 

Ο νυν, λοιπόν, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, και πρώην του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο είχε αποχωρήσει όταν εκπαραθυρώθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, εκτίμησε σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι υπάρχει ασυνεννοησία στα στοιχειώδη στην Αριστερά, σε αντίθεση προφανώς με το ΠΑΣΟΚ που, όπως είπε, έχει πρόγραμμα για τα πάντα και μένει να πείσει τους πολίτες. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι στις ευκαιρίες που έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενημερώσει τους πολίτες με προτάσεις για βασικά ζητήματα, όχι μόνο δεν το καταφέρνει ή καλύτερα δεν το επιχειρεί καν, αφού η κύρια έγνοια πλέον της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι να ρίξει λάσπη στην κυβέρνηση.

Στις μαύρες εκτιμήσεις του Πέτρου Παππά για τον ΣΥΡΙΖΑ πως «με παλιά υλικά δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι καινούργιο, χωρίς να έχει τα στελέχη και χωρίς να μπορεί στοιχειωδώς να επικοινωνήσει με τα άλλα κομμάτια της Αριστεράς» προστέθηκε και η αντίστοιχη ότι το εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα για νέο κόμμα δεν θα έχει μέλλον. «Θεωρώ ότι θα έχει καμία τύχη κανένα εγχείρημα εκεί, ούτε από τον κ. Τσίπρα. Θεωρώ ότι την ευκαιρία ο κ. Τσίπρας την είχε το 2019, όταν είχε ακόμη την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και όταν έλεγε ότι μπορεί να ιδρύσει αυτή την περίφημη Κεντροαριστερά. Απέτυχε όμως, παταγωδώς», είπε.

Ωστόσο, ο Πέτρος Παππάς είναι αισιόδοξος για το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «έχει ήδη σταθεροποιηθεί και ανεβαίνει και θεωρώ ότι θα συνεχίσει να ανεβαίνει». Είπε δε ότι στόχος είναι «να πείσει τον ελληνικό λαό ότι υπάρχει ένα άλλο κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Και σαφώς και υπάρχει και είναι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αφορά τα πάντα». Μάλιστα, όπως κατέληξε «διεκδικούμε την άνοδο και διεκδικούμε και την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά και την αυτοδυναμία», και σε αυτό το σημείο ο καθένας καταλαβαίνει ότι οι εκτιμήσεις του Πέτρου Παππά πάσχουν σε στοιχειώδη λογική.