Απεβίωσε ανήμερα Πρωτοχρονιάς σε ηλικία 94 ετών, ο Αριστοτέλης Διβάνης ο οποίος είχε ιδρύσει έναν από τους πιο μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους στη χώρα μας (Divani).

Η κηδεία του θα τελεστεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 14.00.

EUROKINISSI

Σύντομο βιογραφικό του εκλιπόντος

Ο Αριστοτέλης Διβάνης ξεκίνησε την επιχειρηματική του δράση στο τομέα των καταλυμάτων το 1958 με τη δημιουργία ξενοδοχείου στα Τρίκαλα το οποίο τότε θεωρείτο πρωτοπόρο διότι διέθετε ξεχωριστό λουτρό σε κάθε ένα από τα 65 δωμάτιά του.

Στη συνέχεια ίδρυσε άλλα δύο στην Καλαμπάκα και τη Λάρισα.

Μετά την μεταπολίτευση, ο όμιλος επεκτάθηκε και στην Αθήνα, με το ξενοδοχείο Divani Palace Akropolis, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Κατόπιν μαζί με τον Ζαφόλια ίδρυσε το Divani Zafolia Alexandras και το πιο εμβληματικό ίσως μαζί με το Hilton και την Μεγάλη Βρετάνια ξενοδοχείο της Αθήνας, το Divani Caravel.

Νωρίτερα είχε εξαγοράσει και το ξενοδοχείο Corfu Canoni στην Κέρκυρα, το οποίο μετονομάστηκε σε Divani Corfu Palace.

Το τελευταίο απόκτημα του ομίλου ήταν το ξενοδοχείο Apollon Palace στη Βουλιαγμένη, το οποίο εκσυγχρονίστηκε σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχειακό συγκρότημα με την επωνυμία Divani Apollon Palace & Thalasso.

Συνεχιστής του έργου του είναι ο γιος του, Σπύρος Διβάνης ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια έχει αναλάβει με επιτυχία τα ηνία του Ομίλου.