Περιθωριακά έντυπα και εμετικός κιτρινισμός

by Manifesto

“Υπάρχουν κάποια περιθωριακά έντυπα, με διόλου περιθωριακή κυκλοφορία είναι αλήθεια, που καθημερινά προκαλούν, προσβάλουν, κηλιδώνουν, ασχημονούν -συχνά κάτω από το πέπλο της ανωνυμίας. Ο διάλογος εδώ είναι αδύνατος, κόκκινες γραμμές μπορεί να βάλει μόνο η δικαιοσύνη, χθες έγινε ένα βήμα” τονίζει ο Μιχάλης Μητσός, στη στήλη του “Αγιογραφίες” στα “Νέα”.
Στη συνέχεια ο έμπειρος και έγκυρος δημοσιογράφος, καυτηριάζει την ενέργεια του εκδότη Κ. Βαξεβάνη – χωρίς να τον κατονομάζει- να αφήσει χυδαία υπονοούμενα “για σχέσεις του Πρωθυπουργού με την παιδεραστία”.
“Διαφορετικής φύσεως”, γράφει ο Μιχάλης Μητσός, “είναι το ζήτημα όταν το έντυπο που ασχημονεί, ή ο εκδότης του, πρόσκειται σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο ή ταυτίζεται μαζί του. Σε ποιες κατευθύνσεις πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες;
Η χυδαία ανάρτηση ενός τέτοιου εκδότη στο Twitter, όπου γίνονται υπαινιγμοί για σχέσεις του Πρωθυπουργού με την παιδεραστία, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Ακόμη κι ο διευθυντής της “Αυγής”, προς τιμήν του, έγραψε για “εμετικό κιτρινισμό” και πρακτικές που χρησιμοποιούν περιθωριακά έντυπα σαν κι εκείνα που προαναφέρθηκαν”.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα