Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Ομηρίδη Σκυλίτση και Πυθαγόρα στον Πειραιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, παρά μόνο υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, στο βενζινάδικο, το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν ανοιχτό, αλλά και στις γύρω πολυκατοικίες.

Στο σημείο βρίσκονται στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της ελληνικής αστυνομίας, αναζητώντας την αιτία που προκάλεσε την έκρηξη, ενώ πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο χώρος ερευνήθηκε από στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της ελληνικής αστυνομίας ωστόσο δεν εντοπίστηκαν ευρήματα, προκειμένου να προσδιοριστεί από τι προκλήθηκε η έκρηξη.

Οι Αρχές εκτιμούν πως πίσω από το χτύπημα ενδέχεται να κρύβεται κάποιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων μέχρι πρόσφατα ήλεγχε ένα γνωστό μέλος της Greek Mafia το οποίο δολοφονήθηκε στον Νέο Κόσμο. Ωστόσο τα ηνία είχε αναλάβει ένα άλλο πρόσωπο που είχε έρθει σε επαφή με γνωστό ποινικό κακοποιό ο οποίος ήθελε να «αναλάβει» το εν λόγω βενζινάδικο.