«Το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι το πιο αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης της χώρας, και σε αυτό ανατρέχουν οι δημοσιογράφοι των υπόλοιπων ΜΜΕ για να είναι αξιόπιστοι» τόνισε ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τα γραφεία του ΑΠΕ.

Μιλώντας στους εργαζόμενους του Πρακτορείου, ο Παύλος Μαρινάκης εξήρε το έργο τους και συνολικά το έργο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι το ΑΠΕ συνδυάζει ταχύτητα στη μετάδοση της είδησης και αξιοπιστία, αλλά δεν θυσιάζει την αξιοπιστία χάρη της ταχύτητας. 

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι υλοποιείται ο προγραμματισμός για την πλήρη οικονομική εξυγίανση του ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ενίσχυση του σε υποδομές και προσωπικό, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του. «Έχουν μπει όλα σε ένα χρονοδιάγραμμα» είπε.

Σημείωσε δε ότι η δημοσιογραφία συμβάλλει στην τεκμηρίωση, κάτι που έχουν ανάγκη οι πολίτες, οι οποίοι πρέπει να προσέρχονται σωστά ενημερωμένοι στις κάλπες. Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει τα μισθολογικά και μη μισθολογικά δεδομένα των εργαζόμενων και όπως είπε «βασικός στόχος μας είναι η στήριξη των εργαζόμενων που προσπαθούν να σταθούν όρθιοι στα πόδια τους, και η στήριξη της οικογένειας». 

Τον Παύλο Μαρινάκη υποδέχθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πρακτορείου Αιμίλιος Περδικάρης, ο οποίος είπε ότι η δύναμη του ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι οι άνθρωποι του. Σημείωσε ότι με τον τρόπο που δουλεύουν οι δημοσιογράφοι του ΑΠΕ συνεχίζουν να υπηρετούν το λειτούργημα της ενημέρωσης και αναφέρθηκε στη βελτίωση του ΑΠΕ σε σύγκριση με το παρελθόν. Επίσης, έδωσε έμφαση στην οικονομική εξυγίανση του Πρακτορείου και τις διεθνείς συνεργασίες που έχει αναπτύξει με ξένα πρακτορεία ειδήσεων.