«Ο ανασχηματισμός αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, χωρίς να δώσει κάποια πληροφορία ούτε για τον χρόνο που αναμένεται, ούτε και για τα πρόσωπα. Σημείωσε, ωστόσο, ότι αυτό που έχει σημασία είναι το μήνυμα των ευρωεκλογών και αυτό «δεν είναι να στρίψουμε το τιμόνι είτε προς τα δεξιά, είτε προς τα αριστερά, αλλά να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις».

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών υπογράμμισε ότι σε απόλυτα νούμερα «είναι μια μεγάλη νίκη της ΝΔ σε ό,τι αφορά τη διαφορά με το δεύτερο κόμμα, αλλά δεν είναι ένα αποτέλεσμα που μπορούμε να πανηγυρίσουμε γιατί είδαμε τα ποσοστά μας να πέφτουν και να είναι και 5 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον στόχο που είχε βάλει και ο πρωθυπουργός».

Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια, παραδέχτηκε ότι αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας, αλλά «αν υποσχόμαστε ότι θα την εξαφανίσουμε θα ήμασταν πολιτικοί απατεώνες». Συμπλήρωσε πως «τα στοιχεία δείχνουν πως βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους αυτού του επίμονου προβλήματος, καθώς υπάρχει μια σταδιακή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, την οποία λογικά θα ακολουθήσει ο αποπληθωρισμός και οι μειώσεις των τιμών».

Ερωτηθείς για τις συντάξεις χηρείας και τις ενδεχόμενες περικοπές, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι είναι ένα θέμα που έχει προκύψει από νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαβούλευση προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση.

Σε ό,τι αφορά το τέλος της συνεργασίας με τον Γκρίνμπεργκ, είπε ότι υπήρχε μια σύμβαση με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα η οποία ολοκληρώθηκε, συμπληρώνοντας πως δεν καταλαβαίνει γιατί το θέμα αυτό «σηκώνεται» συνεχώς από την αντιπολίτευση.

Τέλος, στο ερώτημα για τα σενάρια που ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας και εμπλέκουν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας που εκτελεί με πολύ μεγάλη επιτυχία τα καθήκοντά της και όλα τα υπόλοιπα θα συζητηθούν όταν θα είναι η κατάλληλη ώρα.