Προσχηματική χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης την αρχική στήριξη του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς τα δύο κόμματα τελικά το καταψήφισαν. «Η ιστορία γράφεται με πράξεις που είναι η ψήφος κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας σε ένα εμβληματικό νομοσχέδιο και όχι με λόγια» είπε και πρόσθεσε ότι η τροπολογία που αφορά την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές θα επανέλθει το καλοκαίρι. 

Απαντωντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι η κυβέρνηση δεν είχε κρύψει ποτέ την πρόθεση της να εισάγει την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές και κατέθεσε τη σχετική τροπολογία επειδή διαπίστωσε ότι η κοινωνία ήταν σε συντριπτικά ποσοστά έτοιμη να το αποδεχτεί. «Εφόσον δεν σου αρέσει μια διαδικασία μπορείς να την καταγγείλεις και όχι να τιμωρήσεις τους εκλογείς του εξωτερικού καταψηφίζοντας και τον νόμο και την τροπολογία» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς για την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να δώσει το σπίτι του στη δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έφτιαξε ένα νέο κόμμα και υπενθύμισε τα πεπραγμένα της παράταξής του όταν ήταν κυβέρνηση. «Δεν ξέρω πόσα σπίτια έχει να δώσει ο κ. Κασσελάκης, αλλά η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται αλλιώς την άσκηση πολιτικής που με νομοθετικές παρεμβάσεις προστατεύει τους οφειλέτες» είπε.  

Για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την εξεταστική περίοδο, ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε για θλιβερές μειοψηφίες που αντιδρούν μόνο και μόνο γιατί αντιδρούν στα πάντα και θέλουν να μείνει πίσω η χώρα. Ο κ. Μαρινάκης διαβεβαίωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των φοιτητών και οι εξετάσεις και είπε ότι όπου χρειαστεί θα επιβληθεί ο νόμος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τις εξεταστικές που έχασε ο ίδιος όταν ήταν φοιτητής της νομικής και είπε ότι η ελληνική κοινωνία στηρίζει με συντριπτικά ποσοστά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.