Μήνυμα αποφασιστικότητας για τη στάση της Ελλάδας στην ΕΕ σχετικά με την ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα μας δεν θα συναινέσει αν δεν υπάρξει πρόοδος στο θέμα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, έστειλε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Το ζήτημα σεβασμού των στοιχειωδών δικαιωμάτων του Φρέντι Μπελέρη είναι ζήτημα κράτους δικαίου, δεν είναι ζήτημα διμερών σχέσεων ελλάδας-Αλβανίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε την οποιαδήποτε υποχώρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης. Ο ίδιος διεμήνυσε ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσιε να έχει την ίδια στάση, η οποία θα εκφράζεται σε κάθε ευκαιρία, όπως και στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

Σημειώνεται ότι χτες ο πρωθυπουργός επανέλαβε στη Σύνοδο ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων την πάγια θέση της Ελλάδας ότι το θέμα ανάληψης καθηκόντων από τον Φρέντη Μπελέρη και το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη δεν αποτελεί διμερές ζήτημα Ελλάδας-Αλβανίας, αλλά θέμα σεβασμού του κράτους Δικαίου, που αποτελεί την κορωνίδα της ενταξιακής διαδικασίας. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ειλικρινή διάθεση της Ελλάδας να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας υπήρξε και παραμένει απ' τους πρωτεργάτες της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Αναφορικά με την πρωθυπουργική συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Παύλος Μαρινάκης, στις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι ελληνική επιδίωξη από τη συνεδρίαση είναι η γενναιόδωρη αύξηση της ευρωπαϊκής οικονομικής ενίσχυσης προς τη χώρα μας για το μεταναστευτικό και τις φυσικές καταστροφές.

Αναφορικά με τα εξαγγελθέντα μέτρα για την οπαδική βία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η λήξη του μέτρου κλεισίματος των ποδοσφαιρικών γηπέδων το Φεβρουάριο είναι ένας προγραμματισμός προσωρινός, υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση που η συμπεριφορά του συνόλου των ΠΑΕ και των φιλάθλων δεν είναι η δέουσα το μέτρο θα παραταθεί.