Στο αίτημα της κοινωνίας για μεγαλύτερες αλλαγές, ανάμεσα σε αυτές και η άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, όπως αυτή καταγράφηκε σε πρόσφατη δημοσκόπηση, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογραμμίζοντας τη διαχρονική θέση της Νέας Δημοκρατίας υπέρ γενικά της αξιολόγησης με συνέπειες, προοπτική που θα συζητηθεί στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης και στον σωστό χρόνο, με δεδομένο ότι για τέτοιες αλλαγές χρειάζονται και ευρύτερες πλειοψηφίες, όπως είπε.

Τόνισε χαρακτηριστικά: «Ως κυβέρνηση είμαστε από αυτές που αντιλαμβανόμαστε ότι τίποτα δεν είναι ίδιο. Αυτοί που για δεκαετίες αποκαλούσαν νοικοκυραίους, κουράστηκαν να επιβαρύνεται η ζωή τους από τις δυνατές φωνές των πολύ μικρών μειοψηφιών. Η χώρα χρειάζεται τομές όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια με την παράλληλη ενίσχυση των δημοσίων πανεπιστημίων, η επιστολική ψήφος, το σύστημα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Χρειάζεται αξιολόγηση όχι του 97% των αρίστων επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά αξιολόγηση με συνέπειες».

Ο Παύλος Μαρινάκης έκρινε θετικό το γεγονός ότι πολλά θέσφατα καταρρίπτονται και η κοινωνία ζητεί μεγάλες αλλαγές, δεσμευόμενος ότι όλα θα γίνουν στην στην ώρα τους και με το βλέμμα στραμμένο στη μεσαία τάξη και τους πολλούς.