Ήταν όντως ατυχής η έμπνευση του επικεφαλής του σπαρασσόμενου ΣΥΡΙΖΑ να τα βάλει με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη. Όπως ατυχής ήταν και η επιλογή του να μη δώσει το παρών στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη και να πει ό,τι είπε στον ΑΝΤ1, λίγο μάλιστα μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ας μη μιλήσουμε όμως για τον ανύπαρκτο πολιτικό πολιτισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου άλλωστε έχουν συγκεκριμένες απόψεις και λογικές. Η τοξικότητα «ξεχειλίζει» στην Κουμουνδούρου.

Σαφείς απαντήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ είδε τη διασύνδεση των δηλώσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη λογική του Πολάκη. Τη λογική που φυσικά κατακρήμνισε στην κάλπη τον ΣΥΡΙΖΑ. Και το ανέδειξε αμέσως.

«Όταν ακούω τον πρόεδρο του κόμματος που μας φόρτωσε το πιο αχρείαστο μνημόνιο, τα περισσότερα δισ. ως χώρα, που έφερε σε ουρές τους πολίτες έξω από τράπεζες, που έναν νέο –τότε– ελεύθερο επαγγελματία, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους, μας έκανε να σκεφτόμαστε εάν θα μείνουμε στη χώρα μας, να μιλάει με τέτοιον τρόπο, βασικά, υιοθετώντας πλήρως τη ρητορική του υπαρχηγού του, του κυρίου Πολάκη, για χρέη, για χρεοκοπία με αυτόν τον τρόπο… Ο κύριος Κασσελάκης… είναι πρόεδρος ενός κόμματος, δεν ίδρυσε καινούργιο κόμμα, το οποίο μας φόρτωσε πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ, υποθήκευσε την περιουσία της χώρας», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Και πρόσθεσε πως «η υποκρισία και του 2015 επαναλαμβάνεται και το 2016, το 2017, το 2018, για τους δήθεν Ρομπέν των Δασών, οι οποίοι θα έσωζαν τους πολίτες, θα έσωζαν τους συνταξιούχους, θα έσωζαν τους νέους και έφεραν την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ανεργία των νέων, έφεραν τους συνταξιούχους στις ουρές, έκοψαν το ΕΚΑΣ, έφεραν τον πιο άδικο νόμο Κατρούγκαλου και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και για τους συνταξιούχους. Όταν βγαίνουν στη συνέχεια, σαν να μην έχουν καταλάβει τίποτε, και επιτίθενται δεξιά και αριστερά με μια ακραία ρητορική, θα δέχονται απαντήσεις». Δεν ήξερε, δεν ρώταγε ο Στέφανος Κασσελάκης;

Ευρείας αποδοχής

Ο Παύλος Μαρινάκης χαίρει μεγάλης αποδοχής στη βάση της ΝΔ. Στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την άνοιξη του 2019, 87% των συνέδρων υπέγραψαν την υποψηφιότητά του για την προεδρία της οργάνωσης. Ο ειδικευμένος στο Ποινικό Δίκαιο δικηγόρος παρέμεινε επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ έως τον Ιούνιο του 2022, όταν τον διαδέχθηκε ο Ορφέας Γεωργίου. Τα καθήκοντα του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τα ασκεί με επιτυχία από τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ αναμένεται σύντομα να δρομολογηθεί η διαδοχή του.

Ήπιων τόνων, ψύχραιμος και νηφάλιος, τα τελευταία χρόνια ο Παύλος Μαρινάκης προσθέτει πολλά στην παράταξη και δίνει απαντήσεις. Για το θέμα του σταθμού του μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων, του οποίου την κατασκευή κάποιοι προσπαθούν να μπλοκάρουν, ο Παύλος Μαρινάκης ήταν σαφής: «Προσπαθούν κάποιοι να πιαστούν από ασήμαντες αφορμές για να πουλήσουν επαναστατικότητα».

Και ξεκαθαρίζοντας ότι «το μετρό, κατ’ αρχάς, είναι έργο που τρέχει κεντρικά… ένα έργο το οποίο ολοκληρώνει και επεκτείνει βασικά ένα πολύ σημαντικό μέσο μαζικής μεταφοράς», προσθέτει πως «νομίζουν κάποιοι ότι κοινωνική πολιτική είναι να κάνεις
πορείες, καταλήψεις και να μπλοκάρεις έργα. Όχι. Αυτό είναι αντικοινωνική πολιτική».

Ίσως στον ΣΥΡΙΖΑ να πιστεύουν ότι με το μετρό μετακινούνται οι μπουρζουάδες και οι πλούσιοι. Οι αριστεριστές πάντως παίρνουν τις απαντήσεις τους, βυθιζόμενοι όλο και περισσότερο στο τέλμα της κοινωνικοπολιτικής απαξίωσης που οι ίδιοι δημιούργησαν,
ζημιώνοντας με τις ιδεοληπτικές και αδιέξοδες πολιτικές τους την πατρίδα και την κοινωνία.

Πάντα ΟΝΝΕΔίτης...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, παραμένει πολύ κοντά στην ΟΝΝΕΔ. Άλλωστε, όσοι πέρασαν από τις γραμμές της οργάνωσης, ποτέ δεν την αφήνουν. «Μια φορά ΟΝΝΕΔίτης για πάντα ΟΝΝΕΔίτης», είναι το σχετικό ρητό.

Σε ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ τον Φεβρουάριο του 2023, ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε με κάθε του απόφαση, με κάθε του επιλογή, να μας κάνει πρωταγωνιστές, να μας βάλει δίπλα του, να μας εμπιστευτεί να συνδιαμορφώσουμε την επόμενη ημέρα. Πρέπει να φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης με το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών». Οι ΟΝΝΕΔίτες φάνηκαν αντάξιοι με το παραπάνω.