Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους εντάσσεται στην υπό εξέλιξη ειρηνευτική διαδικασία στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής λύσης στο Μεσανατολικό ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση για τον αν η Ελλάδα προτίθεται να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη μετά την Ισπανία, την Ιρλανδία και τη Νορβηγία. 

«Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας για λύση δύο κρατών με πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους στην ανατολική Ιερουσαλήμ και στα σύνορα προ του 1967. Αυτό που σήμερα προέχει είναι η άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, η απελευθέρωση των ομήρων και η απρόσκοπτη διοχέτευση ανθρωπιστικής βοήθειας» πρόσθεσε.

Για το ένταλμα σύλληψης του Μπενιαμίν Νετανιάχου το οποίο ζήτησε ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι σέβεται τις αποφάσεις του δικαστηρίου «αλλά μας προβληματίζει και αναρωτιόμαστε πώς βοηθάει στην εξομάλυνση της κατάστασης». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ανεξήγητη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας «να είναι επισπεύδον κόμμα σε ένα ζήτημα σε κάτι που δεν είναι εθνικά συμφέρον. Αλλά αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες».

Ο 13ος και ο 14ος μισθός σημαίνει 2,2 δισ. ευρώ το χρόνο διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας στην εξαγγελία του Στέφανου Κασσελάκη για επαναφορά τους. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε ότι οι εξαγγελίες Κασσελάκη πλησιάζουν το μισό ΑΕΠ της χώρας και είπε ότι κανείς δεν θέλει να ξαναδεί ουρές στα ΑΤΜ και capital controls όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη: