Πατέλης: Την επόμενη εβδομάδα δημοπρατούνται οι συχνότητες 5G

by MANIFESTO

Σημαντικές επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στο ελληνικό σχέδιο για την απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης παρουσίασε συνοπτικά ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλης μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε:

-Το μεγαλύτερο σχέδιο αναδάσωσης και προστασίας της βιοποικιλότητας που έχει καταρτιστεί ποτέ για την Ελλάδα, το οποίο προβλέπει την φύτευση 30 εκατομμυρίων δέντρων σε 500.000 στρέμματα. Ακόμα, προβλέπεται η δημιουργία ενός μόνιμου εθνικού παρατηρητηρίου της χλωρίδας και πανίδας.

– Την μέσα στην επόμενη εβδομάδα δημοπρασία για τις συχνότητες 5G, μια μεταρρύθμιση που αναμένεται να συμβάλει στην αλλαγή του ψηφιακού προφίλ της χώρας

– Εκτεταμένο πρόγραμμα κατάρτισης – τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, για την καταπολέμηση των διακρίσεων με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία, την ηλικία ή άλλα χαρακτηριστικά των εργαζομένων.

– την ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ ώστε να γίνεται σε πραγματικό χρόνο η μεταφορά των πληροφοριών για τις αποδείξεις που κόβουν οι επιχειρήσεις.

-το σχέδιο για την βελτίωση της προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία ή με προβλήματα κινητικότητας σε πολιτιστικούς χώρους.

Θετικά μίλησε για το πρώτο Σχέδιο Ανάκαμψης που κατέθεσε η κυβέρνηση στην Κομισιόν ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της διεύθυνση Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο. Όπως τόνισε η Ελλάδα έχει υποβάλλει ένα καλό και ολοκληρωμένο Σχέδιο εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα επιτύχει το συγκεκριμένο πλάνο. Παράλληλα, σημείωσε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ελλάδα είναι η υλοποίηση των όσων θα περιληφθούν σε αυτό καθώς αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για το δημόσιο τομέα ενώ ειδική μνεία έκανε και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης χαρακτηρίζοντας τους στόχους φιλόδοξους.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα