Την υποψηφιότητα του με το ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε ο γνωστός δικηγόρος - εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς.

Όπως επισημαίνει, η υποψηφιότητα του έχει ισχυρή αναφορά στην κεντροαριστερά και στέλνει ταυτόχρονα ένα ισχυρό μήνυμα ανανέωσης με κοινωνικούς όρους. Παράλληλα, επιδιώκει να φέρει την προοπτική μιας νέας γενιάς στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. «Η υποψηφιότητά μου δεν αποτελεί μόνο μια προσωπική δέσμευση, είναι μέρος μιας κοινής προσπάθειας. Είναι ευθύνη μας να δουλέψουμε για μια Ευρώπη που θα αντιπροσωπεύει πραγματικά τις αξίες της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, και της οικονομικής ανάπτυξης για όλους και νιώθω προσωπικό χρέος να εργαστώ με προσήλωση για την προοδευτική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος» τονίζει. 

Ο Κώστας Τσουκαλάς φιλοδοξεί να αναδείξει τα θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των Ευρωπαίων πολιτών, με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική προστασία, στην οικονομική δικαιοσύνη, και στην ανάπτυξη που ενισχύει τη συνοχή και την αλληλεγγύη.  «Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη που να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του σήμερα και να εγγυάται ένα δίκαιο μέλλον για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες» προσθέτει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.