Ανησυχητικά και κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που φτάνουν τις τελευταίες ημέρες στη Χαρ. Τρικούπη.

Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να έχει χάσει την ισχνή έστω δυναμική που είχε μέχρι πρότινος και παρουσιάζει τάσεις υποχώρησης.

Στην περίπτωση, δε, που οι τάσεις αυτές συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, ο στόχος που έχει θέσει ο Ν. Ανδρουλάκης για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, τελικά θα αποδειχθεί άπιαστο όνειρο.

Η κακή πορεία των αριθμών για το Κίνημα αποτυπώνεται με σαφήνεια στις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις και είναι λογικό να προβληματίζει έντονα την ηγεσία.

Στην πρόθεση ψήφου χάνει σταδιακά, με συνέπεια να απομακρύνεται από το όριο που θα του έδινε ενδεχομένως τη δεύτερη θέση.

Την ίδια στιγμή, πέφτει σταδιακά και η συσπείρωση των ψηφοφόρων, καθώς από το 70% που ήταν πριν από έναν μήνα τώρα βρίσκεται στο 63% 64%. Οι εκτιμήσεις των δημοσκόπων με τα σημερινά δεδομένα είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Παρόν», ότι το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί κοντά στο 12% 13%.

Και επειδή ενός κακού μύρια έπονται... την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται ανοδικά, έστω και με αργούς ρυθμούς, και έτσι αυξάνεται η απόσταση μεταξύ των δύο κομμάτων.

Στο εσωτερικό του Κινήματος υπάρχουν γκρίνιες και ενστάσεις τόσο για τη στρατηγική που ακολουθεί ο κ. Ανδρουλάκης για τις ευρωεκλογές όσο και για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου.

Ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικό, ότι μπήκαν λάθος πρόσωπα (Ζαγοράκης) και ότι δεν υπάρχουν τα ονόματα που θα λειτουργήσουν ως πόλος έλξης για τους πολίτες.

Οι διαφωνίες δεν δημοσιοποιούνται προφανώς διότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία προς τις κάλπες και κανένα στέλεχος δεν επιθυμεί να κατηγορηθεί ότι υπονομεύει την προσπάθεια.

Ωστόσο, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ είναι... τρίτο και καταϊδρωμένο, είναι βέβαιο ότι θα... αρχίσουν τα όργανα. Από το ίδιο κιόλας βράδυ. Από το ύψος του ποσοστού που θα συγκεντρώσει το Κίνημα θα εξαρτηθεί αν οι αναταράξεις που θα προκληθούν θα συμπαρασύρουν και τον Ν. Ανδρουλάκη.