Όταν ακούει κανείς τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ έχει την εντύπωση ότι πριν και μετά από αυτό δεν υπήρχε τίποτα στην Ελλάδα! Με το ΠΑΣΟΚ έγιναν όλα. Μέχρι και η Ελλάδα! Αφορμή γι’ αυτό το σημείωμα στάθηκε η συνέντευξη της Μιλένας Αποστολάκη στο Action 24 (17/07/2024) και στους δημοσιογράφους Πιέρρο, Καλογεροπούλου και Τάκη. Αλλά και οι υπόλοιποι, μηδέ των «σοβαρών» εξαιρουμένων, δεν πάνε πίσω σε αμετροέπεια και κομπασμό.

Πέραν της ισοπεδωτικής κριτικής προς την κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, ο οποίος για όλους αυτούς για το μόνο που δεν ευθύνεται -τουλάχιστον προς το παρόν- είναι ο καύσωνας, μαθαίνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ επειδή τα έκανε όλα τέλεια στα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα πρέπει να γυρίσουμε 40 χρόνια πίσω και εν χορώ να φωνάζουμε «Σήκω, Ανδρέα, να μας δεις» πώς μας κατάντησαν αυτοί οι ανάλγητοι νεοδημοκράτες και ο γιος του «εφιάλτη».

Προφανώς δεν λένε τέτοιες σαχλαμάρες -τουλάχιστον φωναχτά-, αλλά μη νομίζετε ότι με τα μυαλά που κουβαλάνε δεν τις έχουν καρφωμένες στους εγκεφάλους τους. Ενδεχομένως να αδικώ την κυρία Διαμαντοπούλου, αλλά δεν παίρνω και όρκο ότι θα αντέξει μέχρι τέλους και δεν θα μπει στον πειρασμό να… γίνει (ξαναγίνει) ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, με αφορμή όσα άκουσα από την κυρία Αποστολάκη για τα… μεγαλεία που έζησε η Ελλάδα επί ΠΑΣΟΚ, θύμισε σε όσους το είχαν ξεχάσει ότι υπήρξε το πρώτο καταφανώς λαϊκίστικο κόμμα που καταχρέωσε τη χώρα φορτώνοντας τις δόσεις των οφειλών στους επόμενους, ότι άλωσε το Δημόσιο με κομματικά στελέχη και για όσους δεν θυμούνται ο Ανδρέας, όταν μετά την πτώση της Χούντας επέστρεψε, δεν δέχθηκε να ηγηθεί της Ένωσης Κέντρου, διότι πολύ απλά δεν ήταν κεντρώος.

Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν εξέφρασε τον χώρο του Κέντρου, όχι γιατί τα στελέχη του κατέβαζαν από τις Τοπικές Οργανώσεις τις φωτογραφίες του Ελευθερίου Βενιζέλου και έβαζαν τον Μαρξ και τον Βελουχιώτη στη θέση τους, αλλά γιατί, πάλι, ο Ανδρέας είχε δηλώσει ότι «Το Κέντρο είναι το δεκανίκι της Δεξιάς». Αυτά τα ολίγα διότι, πέραν της κυρίας Αποστολάκη, μέχρι και ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποκρίνεται ότι είναι κεντρώος, υπονοώντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το Κέντρο της… «Δημοκρατικής Παράταξης».

Ηθικό δίδαγμα: Παρακολουθώντας τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ να κάνουν πασαρέλα με ρετρό πολιτική ενδυμασία, επιβεβαιώνεται ότι αυτό το κόμμα-καθεστώς στα μεγαλεία του, υπήρξε ο προπομπός του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Easy Writer